Citroën on tänään 12.6.2017 julkaissut C3 Aircross -mallin, joka laajentaa nykyistä C3-mallistoa uuteen suuntaan. ”True Compact SUV”, kuten Facebookissa live-streematussa esittelytilaisuudessa sanottiin.

Kuten blogissa aiemmin olemme kirjoittaneet, malli korvaa merkin pienen tila-auton, C3 Picasson, nykytyylisellä ”crossoverilla”.

Uutuus esiteltiin Pariisissa upeissa puitteissa.

Ensimmäiset vinkit tästä saatiin jo Geneven autonäyttelyssä helmikuussa 2017 esitellyssä C-Aircross -konseptiautossa.

Capture6
Citroën C3 Aircross esittelyssä

Aivan yhtä villejä ratkaisuja kuin konseptiautossa ei tietenkään nähdä, mutta jotain tutkielmasta on sentään säilytetty. Muotoilultaan se on uusimpien Citroënien tapaan vankka, aito SUV, josta on hyvä näkyvyys ulos, jossa istutaan korkeammalla, jossa on sekä edessä että takana muhkeat puskurit, isokokoiset pyörät ja lokasuojanlevikkeet. Korin muotoilua korostavat vahvat graafiset yksityiskohdat kuten värikkäät kattokaiteet.

Värit ja väripaketit

C3 Aircrossin personointimahdollisuudet ovat ainutlaatuiset, yhdistelymahdollisuuksia on peräti 90 erilaista:

  • 8 korin väriä:
    (Natural White, Ink Black, Misty Grey, Cosmic Silver, Passion Red, Breathing Blue, Sable, Spicy Orange)
  • 4 katon väriä korostaa kaksiväristä ilmettä:
    (Ink Black, Natural White, Spicy Orange, Sable)
  • 4 Colour Packs -väripakettia:
    (Oranssi, harmaa, valkoinen ja musta)

Muotoilu

Uuden C3 Aircrossin keulan muotoilua korostavat Citroënille perinteiseen tapaan kahteen tasoon sijoitetut ajovalot. Keulan yläosassa on LED-päivävalot, jotka on yhdistetty Citroënin chevron-logoon kromilistalla korostamaan auton leveyttä. Keulan alaosa on varattu ajovaloille ja sumuvaloille. Suurikokoinen ilmanottoaukko ja keulan alaosaan sijoitettu puskurin suojalevy korostavat SUV-ilmettä.

C3 Aircross on vahvasti SUV myös tarjoamansa ajonautinnon ja käsiteltävyytensä ansiosta. Kaupungin kaduilla ajaminen on helppoa kompaktin koon ansiosta. Grip Control® ja Hill Assist Descent -järjestelmät kutsuvat seikkailuun.

Kyseenalainen meriitti C3 Aircross -mallille on se, että se on ensimmäinen Hankook-merkkisillä renkailla esitelty Citroën-uutuus. Aikaisemmin vain Michelin on saanut tämän kunnian.

Kuvista on selvästi myös nähtävissä sukunäköä suurempaan C5 Aircross -malliin, joka tulee loppusyksystä 2017 myyntiin Kiinassa ja vuotta myöhemmin myös Euroopassa.

Capture8.JPG
Uutuudessa on korotettu maavara sekä älykäs vetoluistonesto.

Moottorit

Voimanlahteinä uutuudessa on valittavana:
Bensiinimoottorit: PureTech 130 & 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. PureTech 110 –moottori on saatavana sekä manuaalivaihteistolla että 6-portaisella automaattivaihteistolla varustettuna. Kolmas bensiinimoottorivaihtoehto on PureTech 82 manuaalivaihteistolla.
Dieselmoottorit: BlueHDi 120 ja BlueHDi 100, molemmat manuaalivaihteisia.

CITROËN C3 AIRCROSS KOMPAKTI SUV

Mitat:
 Pituus: 4,15m
 Leveys: 1,76m
 Korkeus: 1,64m
 Akseliväli: 2,60m
 Tavaratila: 410 – 520l

C3 Aircross tulee markkinoille kaikkialla Euroopassa vielä tämän vuoden aikana.

Antti&Mikko

Päivitetty 14.06.2017 tarkemmilla teknisillä tiedoilla.

Päivitys 13.09.2017

C3 Aircross esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä ja saapuu Suomeen marraskuussa.

C3-Aircross-landing-page.jpg

Antti