Tukeakseen kasvavia myyntejä sekä tavoitellessaan parhaan palvelukokemuksen luomista asiakkailleen, Citroën uudistaa verkostoaan Suomessa. Toimenpiteiden avulla halutaan panostaa lisää sitoutuneisiin yhteistyökumppaneihin sekä keventää jälleenmyyjien investointeja ja kuluja.

 

Vuoden 2017 toisella puoliskolla Auto-Bon Oy:n maahantuomat, PSA Groupin valmistamat automerkit Peugeot sekä Citroën paransivat kumpikin tilauskantaansa Suomessa. Vastaavasti vuoden 2018 alku on tuonut positiivisia signaaleja ensirekisteröintilukuihin sekä kasvua edellisvuoden vastaavaan aikaan.

Kummallekin merkille on asetettu voimakkaat kasvutavoitteet ja merkkien myynti on saatu kääntymään toivottuun suuntaan. Vuoden 2017 aikana sekä Citroën että Peugeot lanseerasivat kiinnostavia uutuuksia ja kummankin merkin entistä selkeämmäksi rakentuvat mallistot sekä palkitut uutuudet ovat innostaneet ostajia. Myynnin kirittäjinä ovat toimineet uudet SUV-mallit, kuten Citroën C3 Aircross.

UUSIA PISTEITÄ CITROËN JÄLLEENMYYNTI- SEKÄ HUOLTOVERKOSTOON

Tavoitteiden tueksi jatkaa Citroën-verkosto uudistumistaan. Uudistusten avulla halutaan asiakkaille tarjota mahdollisimman kattava ja palveleva, merkkeihin sitoutunut jälleenmyyjäverkosto ympäri Suomen.

Autokeskus Oy:n toimipisteissä Konalassa, Hämeenlinnassa sekä Turussa avautuu Citroën-huolto helmikuun alusta alkaen. Citroën-huoltopiste avataan myöhemmin myös Autokeskus Raisioon. Samaan aikaan Raision nykyiset huoltopisteet jatkavat toimintaansa ja Citroën-asiakkaille on tarjolla entistä kattavampi palvelu. Konalan huoltopiste palvelee Helsingin lisäksi myös espoolaisia.

Raision ja Hämeenlinnan toimipisteisiin Autokeskus tulee myöhemmin lisäämään Peugeotin rinnalle myös uusien Citroën-autojen myynnin.

Kajaanissa sekä Iisalmessa Pörhön Autoliike käynnistää maaliskuun alusta Citroën- myynti- ja huoltotoiminnot kummassakin liikkeessä. Molemmat myymälät ovat jo aiemmin palvelleet erinomaisesti Peugeot-asiakkaita. Pörhö edustaa Citroën- sekä Peugeot-merkkejä uusien toimipisteiden ohessa myös Oulussa sekä Rovaniemellä.

”Haluan lämpimästi kiittää aiempia jälleenmyyjiämme, jotka jäävät muutosten myötä pois merkkien suorasta edustuksesta.” kommentoi Markus Vuolle.

Kajaanissa ja Iisalmessa toiminnot siirtyvät Pörhön Autoliikkeelle kaikkien yhteisellä sopimuksella E. Hartikaiselta, E. Hartikaisen jatkaessa kummankin merkin merkittävänä kumppanina ja merkkien edustajana usealla muulla paikkakunnalla.

Auto-Bon Oy:n toimitusjohtaja Markus Vuolle näkee merkkien yhdistämisen saman katon alle sekä jälleenmyyjän kannattavuudelle järkevänä ratkaisuna kuin tärkeänä jatkumona ja asiakaspalvelun laadun takaajana. ”Olemme asettaneet molemmille merkeille isot kasvuodotukset ja tähän päästään vain sitoutuneiden jälleenmyyjien ja pitkäjänteisen työn avulla. Haluamme, että jälleenmyyjät tarjoavat yhteisille asiakkaillemme parhaan mahdollisen palvelun ja samalla kokevat itse olevansa tärkeä kumppani ja yhteistyön kanssamme olevan kannattavaa. On strateginen päätös yhdistää merkit saman katon alle. Vielä muutama vuosi sitten tämä ei olisi tullut kyseeseen. Nyt myös tehtaan strategia on muuttunut ja haetaan synergiaetuja hyödyntämään kaikkia. Lisäksi Citroënin sekä Peugeotin erilaiset, mutta tasavahvat tuotteet antavat asiakkaille enemmän mahdollisuuksia löytää itsensä näköinen vaihtoehto.”

Artikkelikuvassa olevan Koivuhaan liike on jo tyhjentynyt uusista Citroën autoista ja myynti siirtynyt Herttoniemen Autoverkkokauppaan. DS-merkki tullaan eriyttämään omaan myymälään ainakin Helsingissä. Autoja ilmeisesti saa kuitenkin jatkossakin ostaa Citroën-myymälöistä mutta niin sanottua ”show room” -autoa ei ole esillä. Viime vuonna rekisteröitiin 22 kpl DS-autoja.

Antti

Lähde: Lehdistötiedote AUTO-BON OY, pr-päällikkö Katja RUUSKANEN