Suomen katukuvaa jo vuosia kaunistanut vuosimallin 1936 Citroën Faux Cabriolet on nyt myyty ja toimitettu uudelle omistajalleen Tanskaan.

Olemme muutamaan otteeseen kirjoitelleet tämän auton vaiheista niin täällä Suomessa, kuin kotimaassaan Ranskassa. Vuonna 2007 Faux Cabriolet voitti Ilta-Sanomien Suomen kaunein auto -kilpailun ja viimeksi se oli julkisuudessa osallistuessaan huutokauppaan Ranskassa. Tarjoukset loppuivat kuitenkin jo 105 000 € kohdalla, joka ei ylittänyt autolle asetettua hintavarausta. Auto jäi myymättä ja se jäi Pariisiin odottamaan tosi ostajaa.

Traction Avant 11A Faux Cabriolet on Citroenin yksi harvinaisimmista versiosta, valmistusmäärän ollessa vain 100 kappaletta (1934-1938). Säilyneitä yksilöitä tiedetään olevan jäljellä 12 kappaletta, joista ajokuntoisia on tiedossa viisi.

Traction Avant Faux Cabriolet Helsinkiläisessä ilta-auringossa vuonna 2017

Nyt, noin kymmenen kuukautta myöhemmin, auto on löytänyt uuden omistajan. Tanskalainen Citroën-harrastaja osti auton kokoelmiinsa ja se toimitettiin hänelle 22.04.2020. Onnea uudelle omistajalle, maailman yhden kauneimman auton hankinnasta!

Autosta aiemmin kirjoitetut artikkelit:

Citroën Faux Cabriolet «The Sale of the Century»
Au revoir Faux Cabriolet!
Citroën 100 vuotta -juhla La Ferte Vidamessa

Antti

Kuvat: Antti Pitkänen 2017