Citroënin uusi iso sedan on Kiinan lisäksi tavattu alkuvuodesta liikenteessä myös Euroopan puolella Saksassa. Motor1-sivuston julkaisemat kuvat naamioidusta testiautosta paljastavat, että kyseessä on todellakin viisiovinen ’hatchback’, jonka muotoiluun sisältyy ’crossover’ -tyylisiä elementtejä. Mallin virallisen julkistuksen arvellaan olevan vain muutaman kuukauden päässä.

Koodinimellä E43 kehitetty uusi Citroën perustuu EMP2 -pohjalevyyn ja on mitoiltaan yhteneväinen Kiinan markkinoilla myynnissä olevan pidennetyn Peugeot 508L -mallin kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa noin 4,8 metrin pituutta ja 2,8 metrin akseliväliä, Näillä mitoilla auto sijoittuu akseliväliltään muutaman sentin viimeisen C5-mallin (X7) yläpuolelle samaan kokoluokkaan XM:n ja CX:n kanssa. Korin ulkomitta on noin viisitoista senttiä XM:ää pidempi ja tuo kasvu näyttäisi kuvien perusteella tulevan lähinnä korin pidemmästä takaylityksestä. Korin korkeus ja leveys ovat myös kasvaneet selvästi, jos verrataan vanhoihin isoihin kissoihin, mikä tarkoittanee myös avarampia sisätiloja. Uutuuden nimi ei ole vielä tiedossa, mutta auton kokoluokan ja nykyisen nimeäamispolitiikan perusteella C5 tuntuisi luontevimmalta.

Sivuprofiililtaan auto muistuttaa enemmän viisiovista hatchback’ia kuin perinteistä sedania (Kuva: Motor1.com)

Uuden Citroënin kaupallinen lanseeraus tapahtuu ensin Kiinan markkinoille. Autot valmistetaan Wuhanissa PSA:n yhteistyökumppanin tehtaassa. Viralliseksi julkistusajankohdaksi on veikattu Shanghain autonäyttelyä huhtikuun lopulla.

Euroopassa myytävät versiot tullaan valmistamaan Ranskassa PSA:n Rennes’in tehtaalla, jossa valmistus käynnistyy hieman myöhemmin.

Tulevan sedanin takavalot muistuttavat 1919 -konseptissa ja uudessa C4-mallissa nähtyjä. Auton rengaskoko vaikuttaa huomattavasti totuttua isommalta ja tätä varmasti myös ennakoitiin jo Citroen 1919 -konseptilla. (Kuva: Citroen)

Korin muotoilussa on selviä yhtymäkohtia muutaman vuoden takaiseen CxPerience -konseptiin. Takaosassa kylkilinjan muotoilussa on korostuu huomattavan leveä ”olkapää”, jollainen on nähty aiemmin mm. Citroënin DS9 -konseptissa. Ikkunalinjan nousu takaosassa on tuttu muotoiluelementti jo XM:n ajoilta ja se on nähty myös monissa Citroënin konseptiautoissa.

Takaosan muotoilua hallitsee perää kohti nouseva ikkunalinja ja silmiinpistävän leveä olkapää. Naamiointieippaus peittää takapilarissa olevan ikkunan. (Kuva: Motor1.com)

Auton perustana on PSA:n uusimmista malleista tuttu EMP2-perusrakenne, joka mahdollistaa voimanlähteeksi dieselin, bensiinin tai pistokeladattavan hybridin. Näiden kolmen vaihtoehdon odotetaankin olevan tarjolla heti myynnin käynnistyessä. Myös nelivetoinen versio on mallistoon tiettävästi tulossa. C5 Aircross -hybridissä nelivetoa ei voitu toteuttaa valitun tila-automaisen takapenkkiratkaisun kanssa.

Takaa otettu kuva paljastaa auton olevan viisiovinen hatchback kuten auton edeltäjistä aikanaan myös XM . Tästä kuvakulmasta katosttuna muodoissa on myös perinteisemmän farmarin näköä (Kuva: Motor1.com)

Jousitusratkaisu pohjautuu Citroënin patentoimaan Hydraulic Cushions -teknologiaan, jonka perusratkaisu on käytössä uudessa C5 Aircrossissa ja myös juuri myyntiin tulleessa uudessa C4:ssa. Uutena ominaisuutena jousitukseen esitellään kameraohjattu aktiivinen iskunvaimennus jonka myötä mukavuuden vuoksi ei tarvitse tehdä kompromisseja muiden ajo-ominaisuuksien osalta. Tuulilasin yläosassa oleva kamera näkyy myös näissä salakuvaajan ottamissa kuvissa.

Jousituksen uutuutena esitellään kameraohjattu aktiivinen iskunvaimennus (Kuva: Motor1.com)

Vahva naamiointiteippaus peittää auton todellisen olemuksen, mutta Auto-Journal-lehden taitelija on laatinut oman näkemyksensä uuden ison kissan olemuksesta. Valokuvien perusteella auto on todellisuudessa hieman korkeampi ja maavara suurempi, kuin tässä Auto-Journal -lehdelle Christophe Bonnaud’in piirtämässä kuvassa.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan huhtikuussa tapahtuvaa lanseerausta.

Vesa

Kuvat: Motor1.com, Citroen