Vuosituhannen vaihtuessa Citroën toi myyntiin ensimmäisen keskikokoisen tila-autonsa Xsara Picasson. Auto osoittautui kaupalliseksi menestykseksi ja tila-auto buumi oli vasta juuri alkamassa. Xsara Picassoon oli alkuvuosina tarjolla lisävarusteena sähkökäyttöinen kangaskatto aivan Rättisitikan hengessä. Suomeenkin näitä rättikatto Picassoja tuli muutamia, mutta tarkka lukumäärä ei ole tiedossa. Samanlainen kangaskatto oli hiukan aikaisemmin esitelty jo Citroën Berlingossa.

Xsara Picasson suomalainen myyntiesite vuodelta 2000 kertoo, että sähköisesti toimiva kangaskatto on saatavilla lisävarusteena tietyn värisiin autoihin. Esitteen kuvassa nähdään kirkkaan vihreä Picasso, jossa on korin värinen kangaskatto. Tarkkasilmäiset huomaavat esitteessä myös punaisen kangaskattoisen Picasson.

Suomen mallistossa Xsara Picassoon lisävarusteina olivat valittavissa audiojärjestelmä (rattinappuloilla), ilmastointilaite, alumiinivanteet ja korinvärinen sähköisesti toimiva kangaskatto

Euroopassa avattavalla kangaskatolla varustetut Picassot ovat toki olleet yleisempiä, kuin Suomessa, mutta pikainen haku puolella tusinaa netissä olevia käytettyjen autojen myyntisivustoilla (Saksa, Ranska, Hollanti) ei tuottanut tulokseksi ainuttakaan rättikattoista Picassoa. Tästä päätellen harvinaiseksi nämä ovat siis käyneet Euroopassakin.

Avattava lasikatto korvasi kangaskaton vuoden 2002 malleissa.

Avattava kangaskatto korvautui avattavalla lasikatolla vuoden 2002 aikana, joten kangaskattoisten autojen valmistusmäärä lienee jäänyt melko pieneksi. Huhtikuussa 2021 oli Nettiautossa myynnissä punainen rättikatto Picasso. Kovin usein ei näihin käytettujen myyntipalstoilla kuitenkaan törmää, mikä osaltaan kielii pienistä rekisteröintimääristä.

Sähkötoiminen avattava kangaskatto oli saatavana ainoastaan kolmessa korin värivaihtoehdossa. Kuvassa esiintyvässä punaisessa (Rouge Lucifer), sinisessä (Bleu Amerindien) ja vihreässä (Vert Bora Bora). Kuva vuodelta 2010 Iso-Britanniasta. (Kuva: Vesa Kasari)

Samanlaista sähköistä kangaskattoa tarjottiin lisävarusteena myös Berlingoon vuosina 1999 ja 2000. Muistan nähneeni Suomessa ainakin kananpojan keltaisen ja vaaleansinisen rättikattoisen Berlingon. Samoin kuin Picassossa myös Berlingon kangaskatto poistui mallistosta ja korvautui lasikatolla 2000 vuoden jälkeen.

Vuosina 99-00 rekisteröitiin Suomessa näitä ensimmäisen sukupolven Belingoja kaikkiaan vajaa puolitoistatuhatta autoa. Kangaskattoisten Berlingojen tuontimääristä ei ole valitettavasti ole tarkempaa tietoa saatavilla, mutta kovin montaa kangaskattoista yksilöä ei Suomeen todennäkäisesti tuotu, joten nämä Berlingot ovat ehdottomasti säilyttämisen arvoisia autoja.

Berlingoa markkinoitiin keväällä 1999 koko perheen tila-autona. Rättikaton paluu toi monille mieleen Rättisitikan

Mikäli blogimme lukijoilla on tietoa näistä rättikattoisista Picassoista ja Berlingoista, niin olisi kiva, jos kommentoisitte ja jakaisitte tietoa tänne jutun jatkoksi.

Vesa

Kuvat: Citroen Communications, Auto-Bonin Berlingo mainos ja Vesa Kasari