Yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari Sebastien Loeb palasi Citroënin WRC auton rattiin maaliskuussa ajetussa Mexicon MM-rallissa. Jälki oli yllättävän tuttua ja mestarin arvolle sopivaa. Ilman rengasrikkoa Loeb olisi todennäköisesti juhlinut kisan voittoa. Maaliin mestari ajoi lopulta viidentenä. Melkoinen suoritus 44 vuotiaalta kuljettajalta, joka on ollut kolme vuotta poissa MM-sarjasta, eikä omaa juurikaan ajokokemusta nykyisellä WRC-kalustolla.

Citroënin menestys rallin mm-sarjassa on ollut vaisua sen jälkeen kuin Sebastien Loeb lopetti wrc-tasolla vuonna 2013. Tallin ykköskuskin Kris Meeken vauhti ja luotettavuus ovat vain ajoittain riittäneet tasolle, jolla taistellaan podium -sijoituksista. Kakkoskuski Craig Breen on ajanut tasaisemmin, mutta hänen vauhtinsa ei ole riittänyt MM-sarjan kärkikuljettajien kyytiin. Ei siis ihme, että Citroënin tammikuussa aloittanut uusi tallipäällikkö Pierre Budar on ehtinyt kosiskella Sebastien Loebia laajentamaan sovittua kolmen kilpailun WRC-ohjelmaansa. Tiettävästi Loeb on kuitenkin edelleen pysynyt päätöksessään, jonka mukaan hänen päätähtäimensä on tänä vuonna rallicrossin MM-sarjassa ja WRC-kilpailuja ei kalenteriin mahdu kolmea enempää.

Loebin Mexicossa antamien näyttöjen myötä voitiin vihdoin myös haudata puheet Citroënin C3 WRC:n huonosta kilpailukyvystä. Ainakin tässä uusimmassa kehitysversiossa näyttäisi olevan voittaja-auton aineksia, kunhan ratin takana on vain riittävän nopea kuljettaja.

Loebin seuraava esiintyminen C3 WRC:n ratissa onkin jo tänä viikonloppuna Korsikalla ajettavassa Ranskan MM-rallissa. Loeb on voittanut Korsikan asfaltilla neljästi peräkkäin vuosina 2005-2008 ajokkeinaan Xsara WRC ja C4 WRC. WRC.com’n haastattelema Loeb kertoo, että ralli ajetaan nykyään eri alueella kuin aikaisemmin, joten reitti on hänelle kokonaan uutta. Asfaltilla Loeb on kuitenkin ollut  aina ollut vahva ja usein suorastaan ylivoimainenkin vastus kilpakumppaneilleen, joten ei olisi suuri ihme, vaikka vanha mestari taistelisi oman kotirallinsa voitosta tälläkin kerralla.

Ralli alkaa torstaina ajettavalla testierikoiskokeella ja varsinaisille erikoiskokeille päästään perjantaiaamuna. Ralli päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Rallin etenemistä voi seurata wrc.com -sivustolla osoitteessa www.wrc.com

Vesa

Lähteet: wrc.com, citroenracing.com

Kuva: Citroën Racing