Helsingin messukeskus täyttyy autouutuuksista 9.–11.11.2018, kun Auto 2018 ”megatapahtuma” valtaa messukeskuksen hallit 6 ja 7. Citroënin osaston päätähtenä olivat uusi Berlingo ja DS7, joka oli saanut vierelleen mustan DS19 -Confort Administration Export mallin vuodelta 1965.

Uusi DS7 on tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa virallisesti ostavan yleisön ihailtavana. Auto erottuu edukseen ja on varustelultaan ja viimeistelytasoltaan vähintäänkin kilpailijoiden tasolla. On hienoa, että Citroën ottaa lanseerauksessa vahvasti merkin historian mukaan. Tämä sopii luonnollisesti myös pian alkaavaan juhlavuoden teemaan.

IMG_2502
DS7 on tyylikäs auto täynnä hienoa tekniikkaa.
IMG_2500
DS7 viimeistelytaso on huikea ja nahkaverhoilu todella laadukas
IMG_2501
Kuva ei anna oikeutta DS7 sisustukselle. Moni näyttelyvieras kehui auton penkkejä, jotka onkin varsin onnistuneen oloiset pikaisen testin perusteella

Uusi Berlingo on tärkeä uutuus merkille ja se on myynyt Suomessa hyvin. Onhan se todella monikäyttöinen auto erilaisiin käyttötarkoituksiin. Uusi Berlingo on kokonaan uusi auto ja pohjautuu etuosaltaan PSA:n EMP2-rakenteeseen. Perä on alustan osalta vanhaa perua. Myös muotoilu on perän osalta kokenut vain pieniä modernisointeja, toisaalta miksi muuttaa toimivaa rakennetta. Berlingo tarjoaa käytännöllisyyden lisäksi nyt kaikki nykyaikaiset ajoavustimet ja laajan varustelupaketin. Mutta Xenon tai LED -valoja ei edelleenkään ole tarjolla edes erikoisvarusteena.

IMG_2513.JPG
Uusi Berlingo XTR
IMG_2511
Berlingon lasikatto on hieno!
IMG_2495
Berlingon konttori on selkeä ja toimiva
IMG_2515.JPG
Citroën C3 ELLE-Special Edition. Tässä erikoismallissa on varsinkin sisustuksessa tyylikkäitä yksityiskohtia.  C3 on ollut vuoden myydyin Citroën tänä vuonna.

Antti

Kuvat: Antti Pitkänen