Pariisin autonäyttelyn peruuntuminen laittaa uusiksi myös valmistajien suunnitelmat uutuuksiensa lanseeraamisesta. PSA Group oli aikeissa julkistaa Pariisissa uudet DS4 ja C4 -mallinsa, mutta tarkka julkistusaikataulu on toistaiseksi vielä hämärän peitossa.

Citroën tuo markkinoille uuden sähköisen kompaktin viistoperänsä vielä tämän vuoden aikana. Auto tulee korvaamaan mallistosta jo 2018 poistuneen C4:n ja nykyisen C4 Cactuksen. Auto edustaa muotoilultaan selkeästi tavanomaisempaa linjaa, kuin nykyinen C4 Cactus. Valmistajan mukaan uusi C4 pyrkii täyttämään nykymallistossa katumaasturien ja tavanomaisten viistoperien väliin jäävän aukon.

Uusi C4 on bongattu talvitesteissä. Kuvista päätellen kori on viisiovinen hatchback, mutta  nykymuodin mukaan olemukseltaan melko korkea.
Uusi C4 on bongattu talvitesteissä. Kuvista päätellen kori on viisiovinen hatchback, mutta nykymuodin mukaan olemukseltaan melko korkea.

Sähköisen mallin rinnalle tulee tarjolle myös bensiini- ja dieselmoottorilla varustetut versiot. Hybrid -versiota sen sijaan ei olisi tulossa. Uusi C4 valmistetaan DS3 Crossbackin ja Peugeot 208-mallin kanssa samalle CMP-pohjalevylle. PSA:n hybrideissä käytetään konsernin EMP2 -pohjalevyä.

Uusi Citroen C4 tulee ainakin toistaiseksi olemaan PSA:n ainoa täyssähköinen kompaktiluokan viistoperä.

Vesa

Lähde: https://www.autocar.co.uk/

Kuvat: https://www.motor1.com/ ja https://www.automobile-magazine.fr/