Täydellisesti uusiutunut C4 tarjoaa laajimman vaihtoehdon voimalinjan suhteen mitä tähän asti on nähty. Valittavana on täyssähkö, bensiini tai Diesel -versiot.

Uusi ë-C4 on Citroënin viides tänä vuonna julkistettava sähköinen malli C5 Aircross SUV Hybridin, Amin, ë-Jumpyn ja ë-SpaceTourerin jälkeen ja se tulee korvaamaan mallistosta jo 2018 poistuneen C4:n sekä nykyisen C4 Cactuksen.

Ë-C4:n muotoilu edustaa merkin uutta linjaa, johon edelliseen malliin verrattuna on lisätty teräviä pokkauksia varsinkin perän ja kylkilinjan osalta. Takaviistosta kuvattu auto muistuttaa vahvasti japanilaisia kilpailijoitaan, joka ei varmasti ole sattumaa. Keulan ilme on agressiivisempi ja huomattavan korkea. Auton Coupémainen kattolinja on edellistä mallia viistompi.

Citroën ë-C4 muotoilu on sekoitus SUV ja Coupé -malleista.

Mukavuuttakin luvataan olevan tarjolla. Ë-C4 on varustettu merkin aikaisemmista malleista tutuilla innovaatioilla kuten Progressive Hydraulic Cushions® -jousituksella sekä Advanced Comfort -mukavuusistuimilla. Lisäksi maailmanensi-illassa, 30.6.2020, paljastetaan uusi etumatkustajalle suunnattu innovaatio.

Maailmanensi-illassa on luvassa julkistus uudesta innovaatiosta etumatkustajalle.

Ë-C4 on Citroënille myynnillisesti erittäin tärkeä malli. Tällä hetkellä myydyin C3 on malli-ikänsä loppupuolella, eikä C4 Cactus saavuttanut ainakaan Suomessa kovinkaan suurta suosiota. Olisiko tästä uudesta C4 -mallista manttelinperijäksi edelliselle C4:lle, jota rekisteröitiin vuonna 2011 yli tuhat kappaletta?

Antti

Kuvat ja lähde: Citroën lehdistötiedote 16.06.2020