Viimeistään katsastaessani Citroen GS:ääni, vuosimallia 1979, yllätyn sen jarrujen tehokkuudesta ja tasaisuudesta. Tänäkin vuonna jarrudynamometri näytti tasan 0% eroa molemmilla akseleilla!
Ihan hyvin lähes 40 vuotiaalta autolta, joka kaikenlisäksi seisoo suurimman osan vuodesta.

Kaikissa omistamissani Citikoissa on aina olleet hyvät jarrut. Etenkin Xantia ja sitä vanhemmat mallit, joissa on kaasunestejousitus, ovat todella tehokkaita jarruiltaan. Näissä nimittäin jarrujen painetta ei tehdä perinteisesti jalalla, vaan jarrut toimivat hydrauliikan korkeapaineella.

1970-luvun alussa oli aika tavatonta, että pienessä autossa oli levyjarrut kaikissa pyörissä, saati sitten korkeapainehydrauliikalla toteutettuna. Citroen GS:än tapauksessa jarrujen tehokkuutta ja pitävyttä lisää varmasti kerrassaan hieno pyöränripustus: taka-akselin eteenpäin suunnatut tukivarret suorastaan vetävät takaosaa tiehen jarrutettaessa. Etupäässä päällekkäiset tukivarret ja hammastangolla toteutettu nollapisteohjaus viimeistelevät suuntavakauden epätasaisellakin pinnalla, unohtamatta Michelin XZX-renkaita.

En nyt löytänyt virallisia jarrutusmatkoja GS:lle, mutta palaan asiaan kun tulevat vastaan.

Mikko