Cote d’Azur eli Ranskan Riviera lienee yksi parhaimmista paikoista bongata Citroeneja. Vaikka takavuosina paikka varmasti vilisi DS:ia, rättäreitä, Geesuja ja tietenkin myös Ameja, on Citroen edelleen vahvasti edustettuna Rivieran katukuvassa vielä tänäkin päivänä.

Katukuvassa huomio kiinnittyy erityisesti uusien DS-mallien suureen määrään. Niistä tietenkin yleisin on DS3, jota tuntuu tulevan vastaan aivan solkenaan. Hämmästyttävän paljon näkyy liikenteessä myös DS4-mallia, joka meillä Suomessa taas on hyvinkin harvinainen. DS5:ia näkyy myös, mutta selvästi vähemmän. Parin päivän oleskelun aikana Nizzan ympäristössä olemme luonnollisesti bonganneet myös kaikki nykyiset C-mallit ykkösestä kuutoseen.

Etelä-Ranskan vanhempaa käyttöauto kalustoa edustavat melko kuluneen näköiset ZXt ja Xsarat sekä liikenteessä yllättävänkin usein vastaan tulleet AX:ät. Harrastemalleista 2CV on ollut tähän mennessä selvästi yleisin – niitä on nähty noin puolitusinaa. Eräänlainen harvinaisuus lienee myös Fréjus:ssa spotattu tehtaan alkuperäisellä kattoluukulla varustettu valkoinen AX Kway.

image

Nizzassa Citikkasaldo kasvoi kasvamistaan. Kaupungin keskustassa oli parkissa siistin näköinen harmaa XM V6 Exclusive, joka tosin oli sadekelin jäljiltä kuraisena. Hotellimme parkkipaikalta bongasin sähkönsinisen Saxo VTS:n. Mistään harrastajan silmäterästä ei enää tuon yksilön kohdalla voinut puhua, vaikka ei ’sporttisaxo’ vielä ihan romutuskunnossakaan ollut. Matkalla Nizzasta Montaurox’iin tuli vastaan hienokuntoinen tummanvihreä D-malli. Tarkempaa mallia en ehtinyt ajaessa tunnistaa, mutta auto oli siistikuntoinen ja siitä puuttuivat kylkilistat, joten ainakaan Pallas malli ei ilmeisestikään ollut kyseessä. Ratissa oli kukas muukaan kuin vanhempi herrasmies – ranskalaisittain.

image

Saint-Paul-de-Vencen historiallisessa pikkukaupungissa bongasin pienen putiikin, jossa oli myynnissä 2CV-aiheiset hevosenpääkoristeet (2CV = 2 chevaux = 2 hevosta = 2 hevosvoimaa). Olen muistaakseni nähnyt joskus samanlaisen kiinnitettynä Rättäri-vanhukseen konepellin koristeeksi. Metallisista koristepatsaista pyydettiin kuitenkin yli sataa euroa, joten ne jäivät odottamaan toistaiseksi ostajaansa kaupan hyllylle.

Vesa