Citroën C5 X7 korimallin Exclusive-malleissa on tyylikkäät ja käytännölliset sisävaloratkaisut.

Ensimmäisenä autona ensiesittelyn aikaan vuonna 2008 (segmentissä M2) C5:ssa oli valodiodit sijoitettuna etuovien ovilokeroiden sisään valaisemaan sen sisältöä. Tämä liiketunnistimella varustettu valo mahdollistaa siellä olevien tavaroiden löytämisen hämärässä tarvitsematta sytyttää kattovaloa ja häiritsemättä kuljettajan näkyvyyttä tai muita matkustajia.

Kojelaudan alla kulki LED-valonauha kojelaudan poikki koko sen leveydeltä aina RP numerolla 12047 saakka olevissa autoissa, mutta jostain syystä siitä myöhemmin luovuttiin. Etu- ja takaovien avauskahvojen yhteyteydessä on myös valot helpottamassa niiden käyttöä pimeällä.

Sisätilojen valaistusta hallitaan ON/OFF-painokatkaisimella, joka sijaitsee ohjauspyörän oikealla puolella kuljettajan oikean ilmasuuttimen alla. Tästä kytkimestä myös tunnistaa helposti auton, jossa on tämä laajennettu sisävalopaketti.

Katossa kattovalon luona on myös Confort-varustelun yhteydessä kaksi valodiodia sijoitettuna siten, että hajavaloa  saadaan vaihdekonsolin alueelle mutta tätä laajennettua valopakettia ei siinä ole. Näin ollen siitä puuttuu valaistus jalkatilasta, ovilokeroista ja oven avauskahvoista. Etumatkustajien jalkatilan valot on kuitenkin todella helppo jälkikäteen asentaa sillä johdot ja valojen ohjaus on näissäkin autoissa valmiina. Yhden lampun asentaminen vie muutaman minuutin eikä valomoduulitkaan maksa kuin alle parikymppiä. Oikean valomodulin varaosanumero ainakin 2011 vuosimallin C5:een on 6362.AF (mustarunkoinen). Varaosaluettelon kuva on tässä hieman hämäävä, joten kannattaa olla tarkkana, että saa oiket osat. Valmiita johtoja ei takajalkatilan valoille löytynyt, joten ainakin toistaiseksi ne jäi asentamatta.

IMG_3240.jpg
Kuljettajan jalkatilan valon johto
IMG_3241.jpg
Valo asennettuna
IMG_3242.jpg
Matkustajan jalkatilan paikka valolle ja sen johto

Etujalkatilan valojen asentaminen:

  1. Avaa kojetaulun alapinnassa jalkatilan yläpuolella oleva muovinen suojalevy kääntämällä kahta muovista salpaa
  2. Laske muovi varovasti alas sillä sen yhteydessä on myös lämmityslaitteen kanavisto joka lähtee helposti irti
  3. Etsi johtosarjasta valojen johto. Se on erillinen johto, jonka liitin on kääritty solumuoviin
  4. Poista solumuovi liittimen päältä ja varmista, että johto kulkee sopivaa reittiä valolle
  5. Asenna valomoduli painamalla sille varattuun paikkaan ja kytke johto liittimen avulla paikoilleen
  6. Kiinnitä muoviverhoilu takaisin omalle paikalleen.

Myös C4 Picasso Intensive varustelusta puuttuvat jalkatilan valot on helppo asentaa jälkikäteen. Varaosanumerolla 6362 N6 ja pareina myytävät lamput asentaa muutamassa minuutissa. Valoille tuleva liitin on kätevästi valmiina verhoilun takana. Matkustajan puolelta joutuu irroittamaan valon paikalla olevan huovan palasen, joka on jo tehtaalla siihen leikattu valmiiksi mutta jätetty muutamasta kohtaa kiinni verhoiluun.

img_6549.jpg
Grand C4 Picasson (C4 SpaceTourer) jalkatilaan asennetut sisävalot. Valot ovat vakiona Exclusive -mallissa sekä nahkaverhoilun yhteydessä.

 

Antti