Suomessakin voi bongata ääriharvinaisia Citroën-malleja, sillä merkillä on oma vankkumaton harrastajakuntansa. Tietyt mallit herättävät ihastusta myös merkkiuskollisen joukon ulkopuolella ja jopa klassikkoautoihin sijoittavissa. Kaikkiin luokitteluihin sopii yllättäen kohtaamani DS Cabriolet.

Päivä alkoi muutenkin mukavasti saadessani katsastuskonttorilta leiman Xantia Activaan. Huomautettavaa ei löytynyt, mutta ennen katsastusta syttynyt ABS-vikavalo vaati toimenpiteitä. Onneksi anturi löytyi alkuperäisenä varaosana Sitronen Oy:n hyllystä ja sen vaihto onnistui ihan omatoimisesti, kun kyseessä oli se helpoin, vasemman etupyörän anturi.

Katsastusreissulla pyörähdin Citikkahuollossa Loimaalla. Firman pihassa näkee usein  monipuolista ja erikoista autokalustoa, sekä omistajan että asiakkaiden. Nyt rivissä kiinnitti huomiota tummanpunainen 1960-luvun DS Cabriolet! Varovaisen etäisyyden päästä tarkasteltuna auto vaikutti aidolta, sillä avomalliseksi muutettuja autojakin on tullut vastaan. Kyseessä on todellinen harvinaisuus ja lienee ainoa kappale Suomessa!

Olen jo aiemmin kuullut huhua tästä autosta, se on nähty harrasteautotapahtumissakin, joten täysi salaisuus asia ei ole. Pääsin nyt omin silmin DS Cabrioletin näkemään. Onnittelut auton tänne hankkineelle tyylikkäästä valinnasta ja Citroen-kulttuurin edistämisestä!

Mikko

activa052017.jpg
Leiman saanut kirjoittajan Xantia V6 Activa 1997.