Executive Vice President, Head of Quality and Engineering titteleitä PSA:ssa kantava Gilles Le Borgne antoi haastattelun Automotive Testing Technology International -lehdelle, jossa hän valottaa konsernin tulevaisuutta Opel/Vauxhall ostoksen jälkeen.
Tarina alkaa jo viiden vuoden takaa, jolloin PSA ja GM Opel julkaisivat kolme isoa yhteistyöhanketta. Tämä hanke piti sisällään arkkitehtuurisia konsepteja, uudelleen hyödynnettäviä moduleita, voimansiirtokomponentteja ja paljon muuta. Nyt tämän kehitystyön tuloksista julkaistaan ensimmäiset tuotteet, joita ovat: Opel Crossland X, Peugeot 3008, DS 7 Crossback sekä tuleva Citroën SUV. Opel Crossland X on kehitetty Rüsselsheimissa käyttäen PSA:n teknologiaa kun taas perinteiset PSA:n merkit Sochauxissa, Ranskassa. Viimeisin vuonna 2012 aloitettu yhteistyöhanke keskittyi pakettiautoihin.
Gilles Le Borgne mainitsee, että vuoteen 2019 mennessä 20% Opelin autoista perustuu PSA:n teknologiaan.
Hiljakkoin julkaistu fuusio ei siis suinkaan tarkoita sitä, että tuotteiden konsolidoitumista alettaisiin vasta tässä vaiheessa miettimään. Paljon on jo tehty ja paljon on toki vielä tehtävää.

Riskejä ja hidasteita tällaiseen kahden suuren yrityksen integroitumiseen liittyy ja niistä Gilles Le Borgne mainitsee muun muassa sen, että tässä vaiheessa vielä suuri osa tuotealustoista ovat erilaisia. Myös prosesseissa ja suunnittelutyökaluissa on suuria eroja.
Jatkossa kuitenkin nähdään, että tekemällä yksi toimiva tuotealusta, saadaan siitä nopeasti ja edullisin kehityskuluin tehtyä kahdesta kolmeen muuta automallia konsernille. Pelkästä merkkien vaihdosta keulalle ei tässä ole kyse vaan eri merkkisistä tuotteista on tarkoitus tehdä autoja selvästi erilaisia ja erilaisille asiakkaille.
Vuonna 2012 Opel hankki oikeudet käyttää PureTech-moottoreita, mutta tietääkseni he eivät ole kehittäneet sen ympärille mitään; Gilles Le Borgn
PSA on kehittänyt omaa polttokenno-teknologiaa vuodesta 2005 ja suorittanut lukuisia testejä mutta tämän kaupan yhteydessä saatu Amperasta tuttu sähköautoteknologia on todennäköisesti nopeammin markkinoilla myös ranskalaismerkille ”brändättynä”. PSA:n kanta polttokennoista on, että ne ovat kyllä tulevaisuuden teknologiaa mutta tulevat vähitellen kalliimpien premium-autojen kautta markkinoille.
R&D panostukset ovat tässä uudessa konsernissa 7-8% kokonaistulosta tarkoittaen lähes 3 miljardia euroa. Tämä antaa luvan odottaa tulevaisuudessa mielenkiintoisia uusia malleja ja teknologioita.
Antti
Lähde: Automotive Testing Technology International
Vastaa