RD4 on yleisesti käytetty perusradio Citroen ja Peugeot -autoissa, suunnilleen vuodesta 2005 eteenpäin. Puutteena radiossa on Aux-liitännän, eli ulkoisen äänilähteen liitännän, puuttuminen. Asia on kuitenkin helposti ratkaistavissa valmistajan omalla lisävarustesarjalla.

Aux-liitäntäänhän sopii se tuttu 3,5 mm audiojohto, sama ”kuulokeliitin” löytyy lähes kaikista kännyköistä, tietokoneista, MP3-soittimista ja iPodeista. Vanha, vuoden 1993 Xantia tarjoaa tämän aux-liitännän valmiina radion etupaneelissa ja olenkin tottunut käyttämään ominaisuutta. Tästä tuli ajatus asentaa sama liitin myös tuoreempaan käyttöautoon. Toki langaton bluetooth olisi nykypäivää ja ehkä sellaisen asentamiseen myöhemmin palaamme, mutta tämä aux-liitäntä ajaa nyt asiansa, etenkin kun alkuperäisen lisävarusteena myytävän asennussarjan hinta on kohtuullinen.

Kannattaa huomata, että jos autossa on alkuperäinen handsfree-sarja, ei tätä aux-liitäntää voi asentaa.

Asennus

Asennus alkaa vanhan radion vetämisellä irti kojelaudasta. Tässä olisi hyvä olla asiaan tarkoitetut koukut, mutta niiden puutteessa käytin kahta pientä kuusiokoloavainta, jotka sopivat radio etupanelin reikiin ja laukaisevat kiinnitysklipsut. Akku on tietysti syytä ensin irrottaa tai ainakin odottaa, että auto menee virransäästötilaan.

Radiosta irrotetaan iso musta quadlock-liitin aukaisemalla sen salpa ja antennniliitin vedetään irti samalla painamalla lukitusklipsua. Nyt voi tarkistaa, onko radiossa yksi vai kaksi antenninjohtoa, tämä vaikuttaa aktivoidaanko myöhemmin käyttöön Aux 1 vai Aux 2.

Sarjan ohjeen mukaan kootaan liitin, joka sopii auton johtosarjassa olevaan Quadlock-liittimen sisään. Värikoodatut johtimien päät yksinkertaisesti työnnetään liittimeen numeroituihin paikkoihin. Tähän järjestykseen on asennusohjeessa kaksi vaihtoehtoa, riippuen oliko autossa yhden vai kahden antennin radio. Tämän jälkeen liitin työnnetään auton quadlock-liittimeen ja asennus on tältä osin valmis.

20170806_111012
Liitin kasataan ja työnnetään quadlock-liittimen sisään.

Nyt pitää etsiä liitinrasialle sopiva paikka. Asennusohje ehdottaa hansikaslokeroa (jossa se alunperinkin on joissain autoissa), mutta päädyin laittamaan sen radion alla olevaan lokeroon, jossa se on hyvin käsillä.
Sopiva paikka voisi olla myös jossain keskikonsolissa, vähän automallista riippuen. Asennus saattaa vaatia jonkin tavaralokeron tai peitelevyn poistamista, kannattaa muistee että monia konsolin purkuvideoita löytyy youtubesta. Panelien irrottamisessa kätevä työkalu on muovinen ”kanta-asiakaskortti”, jolla saa helposti ja jälkiä jättämättä kammettua muoviosia irti kiinnitysklipsuistaan.

20170806_114352.jpg
Sarjan mukana tuleva audio-liitäntärasia.

Koodaus

Asennus on nyt valmis, mutta liitäntä pitää vielä aktivoida käyttöön valmistajan diagnostiikkatyökalulla (Lexia / Diagbox). Jollei tuttavapiiristä löydy apua, merkkihuolto voinee tämän tehdä. Kyseessä ei ole mikään iso juttu, sillä radion asetuksista ainoastaan konfiguroidaan aktiiviseksi joko Aux 1 tai Aux 2.

20170806_102929.jpg
Aux-liitäntä aktivoidaan diagnostiikkalaitteella käyttöön Source-painikkeelle.

Nyt kaikki on valmista. Asennussarjan mukana tulee pitkä audiokaapeli, joka ylettää vaikka takapenkille. Radiosta valitaan Source -napilla käyttöön Aux, ja musiikki alkaa kuulua auton kaiuttimista. Kytkettävästä laitteesta riippuen volumea on lisättävä aika paljon, samoin autoradiosta, mutta onneksi radion aux-valinta muistaa omat äänensäätönsä, joten volumea ei tarvitse säätää pienemmälle takaisin radiolle vaihdettaessa.

Jutun alkuperäisen Citroën/Peugeot Aux-liitäntäsarjan voi tilata varaosatiskiltä tai esimerkiksi Citikka.com nettikaupasta.

Mikko