G. V. Nordensvan kirjoitti vuonna 1956 DS:n esittelylehtisessä: ”Kun syvennyn niihin muistoihin, joita minulla on autotekniikan 45-vuotisesta kehityksestä ja johon itsekin olen vähäisessä määrin osallisena, en voi löytää mitään vastaavaa siitä hämmästyksen kohusta, jonka Citroën DS 19 aiheutti Pariisin autonäyttelyssä v. 1955.”

Lisäksi hän jatkaa: voidaan hyvin väittää, että yhtiö uudella mallillaan DS 19 “varasti” koko näyttelyn ja sai aikaan sen, että kaikki muut uutuudet saivat “soitella toista viulua”. Syy tähän ei ollut ainoastaan traditionaalisen “arkiauton” koko rakenteen täydellisessä mullistuksessa, vaan myöskin melkein siinä uskomattomassa tosiasiassa, että voitiin pitää uuden mallin monet erikoispiirteet salaisina aina siihen hetken saakka, jolloin lehdistötilaisuudessa kaikki tuli julkiseksi. Uuden mallin aikaansaaminen ei luonnollisestikaan ole ollut mahdollista ilman monien työläisten ja insinöörien myötävaikutusta. Kun kuitenkin on hyvin tunnettu tosiasia, että ammattilehdistön täysin perehtyneet vakoilijat useiden vuosien aikana, kaikin mahdollisin tavoin varustettuina, ovat olleet vaanimassa Citroënin keksintöä, on syytä ihmetellä sitä rikkumatonta kuuliaisuutta yhtiötä kohtaan, jota kaikki asianosaiset ovat osoittaneet luodessaan tätä käänteentekevää uutuutta.

ensimma%cc%88inen_ds19_13_6_56
Citroën DS19 13.06.1956 Pörssitalon linnanpiha

Auto oli selvästi tehnyt mieheen lähtemättömän vaikutuksen. Suomeen ensimmäiset DS:t saapuivat s/s Saimaan lastina 29.5.1956 ja virallinen ensi esiintyminen oli 13.6.1956 Pörssitalon linnanpihalla, osoitteessa Fabianinkatu 14. Ensimmäisessä erässä autoja tuli kaikkiaan neljä kappaletta, joista ihka ensimmäinen Auberginen värinen auto päätyi Turkuun johtaja Lindblomille, vain kolme päivää esittelyn jälkeen, vuoden 1951 lopussa hankitun 15 Sixin tilalle.

ds_korpivaara_002
Järjestyksessä toinen DS19 Suomessa kuvattuna Helsingissä

Järjestyksessä toinen auto meni Korpivaaralle itselleen. Tämä oli väriltään Verte ja se kantoi ensimmäisenä tunnuksenaan BI-660 rekisteriä. Tällä samaisella autolla Korpivaara osallistui myös Jyväskylän suurajoihin ja kuten kuvasta näkyy vauhdissa ei säästelty vaan DS:llä mentiin mutkissa kynnys maassa. Kaksi muuta autoa oli väriltään Champagne ja ne päätyivät jälleenmyyjille Seinäjoelle ja Lohjalle. Ensimmäisen erän sarjanumerot olivat niinkin pieniä kuin 1642–1645 ja ne olivat siis peräkkäisiä. Mainittakoot vielä, että myyntihinta oli tuolloin 1 167 287 mk, joka vastaa nykyrahassa noin 30 000 Euroa.

1000LakesRally56.jpg
Jyväskylän Suurajot – 1956
DS_korppari_BI660_005.jpg
Isokissa loikkaa Jyväskylän Suurajoissa

Varsinaisesti tuonti pääsi kunnolla käyntiin vasta loppuvuonna 1956. Toukokuun lopun jälkeen seuraava erä autoja tuli s/s Arielin lastina 7.10.1956. Tuolloin saapui 11 kpl autoja sarjanumeroilla 5155–5165, jotka olivat yhtä Rose-väristä lukuun ottamatta Auberginen värisiä. Samaisen kuun lopussa tuli vielä kolme autoa lisää, joten kaikkiaan vuoden 1957 määräksi saadaan 18 kappaletta Citroën DS -mallia.
Seuraavana vuonna kaikkiaan 85 jumalatarta rantautui Suomeen.

Antti

Päivitetty 11.012017: merkitty lainaus G. V. Nordensvan