Suosittu ja monikäyttöinen Berlingo esiteltiin nykymuodossaan noin kymmenen vuotta sitten. Konsepti on ollut varsin toimiva eikä tänä vuonna lanseerattava uusi malli tule rikkomaan tuota kaavaa.

Uusi Berlingo tulee pohjautumaan EMP2-pohjalevylle ja kuten ennenkin autosta tulee saataville niin pakettiauto kuin tila-autokin. Uutta sen sijaan on, että autosta tehdään Citroënin ja Peugeotin lisäksi myös uusi Opel Combo.

Vahvasti peitetyn auton osalta voidaan todeta ainakin se, että se tulee keulaltaan noudattelemaan Citroënin nykyistä ilmettä, jossa ajovalon yläpuolella on ledikäyttöiset päivä/suuntavalot. Muuten mitään kovin mullistavaa muotoilua tuskin tullaan näkemään.

inside2018-citroen-berlingo.jpg
Vilkaisu uuden Berlingon sisälle paljastaa täysin uusitun kojetaulun.

Sisältä ja kuljettajan ympäristön osalta on tulossa suurempia muutoksia. Keskikonsoli noudattelee Peugeotin nykylinjaa, jossa vaihteenvalitsin on melko massiivisen konsolin yhteydessä ja erillinen kosketusnäyttö on nostettu kuljettajan helposti käytettäväksi. Mittaristo sen sijaan näyttäisi olevan Citroën C3:sta tuttu.

Moottoreista valittavaksi tulee PureTech-sarjan bensiinimoottorit ja todennäköisesti uusi 1.5 BlueHDi.

Palaamme uuden Berlingon suhteen asiaan heti maaliskuussa Geneven autonäyttelyn jälkeen, jossa tämä uutuus näillä näkymin saa ensi-iltansa. Suomeen uutuus saatanee huhti- toukokuun vaihteessa.

Antti

Kuvat: Autoevolution