Upouuden Citroën C3 AIRCROSS -mallin koeajotilaisuus lehdistölle järjestettiin tänään Helsingin Arabianrannassa. Citroënin B-segmentin SUV-uutuus on merkille tärkeä ja edustaa merkin ”inspired by you” strategiaa.

Kerroimme Citroën C3 Aircross mallista jo aiemmin tässä blogissa, kun malli ensiesiteltiin Pariisissa. Nyt ensimmäiset autot on rantautuneet Suomeen ja lehdistö pääsi tutustumaan niihin Kultaseppämestari Mika Tarkkasen ateljeen upeissa puitteissa. Tilaisuudessa oli maahantuojan edustajina toimitusjohtaja Markus Vuolle, PR päällikkö Katja Ruuskanen ja tuotepäällikkö Olli Nieminen.

C3 Aircross ja Suomi 100 teema

Autoon tutustumisen ja koeajon lisäksi Suomen hinnat julkistettiin ja ne alkavat 18 600 eurosta ylöspäin, riippuen valitusta moottorista ja varustelusta.

Värivalikoima on laaja ja pirteä

Tilaisuuteen oli tuotu kaikkiaan viisi autoa eri varusteilla. Maassa autoja on jo runsaammin ja niitä aletaan toimittamaan jälleenmyyjille välittömästi, joten jokainen voi pikapuoliin käydä itse toteamassa millaisesta autosta on kyse. Ensimmäisen erän kaikki autot ovat PureTech 110 -moottorilla varustettuja automaattivaihteisia autoja. Varusteluvaihtoehdot ovat Feel ja Shine, joita kumpaakin pystyy personoimaan laajalta lisävarustelistalta mieleisekseen. Yhtenä uutuutena Citroënin osalta C3 Aircrossissa on lämmitettävä tuulilasi valinnaisvarusteena. Myös avattava kattoikkuna on taas listoilla.

Ohjaamo on viihtyisä ja toistaa muotoilultaan auton ulkomuotoja.

C3 Aircross on varustettu vielä perinteisellä jousituksella, mutta se on merkin historiaa kunnioittaen mukavuuspainotteinen. Uusi jousitusratkaisu esitellään myöhemmin uuden C4 Cactuksen yhteydessä.

Auto on todella pirteän näköinen ja tarjoaa hyvät tilat matkustajille. Muunneltavuus on hyvällä tasolla ja myös Feel-varusteluun saa lisähintaan pitkittäissäätöiset takapenkit (15 cm säätövara). Shine-varustelussa ne ovat vakiona. C3 Aircross korvaa nykyisen C3 Picasson.

Ensituntuma

Koeajoon otimme ”Suomi 100” -teeman mukaisen auton (Breathing blue), C3 Aircross Puretech 110 automaatin Shine-varustelulla. Autossa oli perusvarusteiden lisäksi 7 400 euron edestä lisävarusteita, jolloin auton kokonaishinnaksi tuli kunnioitettavat 33 600 euroa.

IMG_3622
C3 Aircross on todella pirteän näköinen auto!

Uusi C3 Aircross on helppo auto ajaa ja sieltä näkee todella hyvin ulos. Moottori ja voimansiirto toimii hyvin, joskaan räjähtävää suorituskykyä on turha odottaa. Tämä on myös Citroënin uuden strategian mukaista, joka linjaa tehtaan tekevän kyllä voimakkaasti muotoiltuja autoja mutta ei lähde kilowattikilpailuun mukaan.

Auton tilankäyttö on erittäin hyvin onnistunut tosin auton avattava lasikattoluukku nappaa pääntilaa varsinkin takapenkkiläisiltä. Kuskin penkin säädöt sen sijaan on riittävät myös pidemmälle kuljettajalle eikä pää osu kuskinpaikalla kattoon. Pituussäädettävät takapenkit mahdollistavat takaluukun laajentamisen aina 520 litraan saakka ja on näin ollen kokoluokan suurin.

Auton hyvät toiminnallisuudet ja pirteä olemus tekee siitä mukavan uutuuden ja se kannattaa käydä itse koeajamassa lähimmällä jälleenmyyjällä. Vaikka jousitus ei kaasunestejousituksen veroinen olekaan, toimii se varsin hyvin jopa terävissä heitoissa. Jäämme vielä odottamaan uutta C4 Cactusta, jossa seuraavan sukupolven jousitusjärjestelmä lanseerataan.

Antti