Citroën Total Abu Dhabi tiimin 28-vuotias irlantilainen Craig Breen ja Scott Martin ajoivat hienosti toiseksi Ruotsin rallissa. Edellisen kerran Citroen juhli podium-sijoitusta Katalonian asfaltilla viimevuoden lokakuussa, kun Kris Meeke ajoi voittoon. Vuonna 2016 Meeke varmisti voiton Jyväskylän Neste rallissa WRC:n historian korkeimmalla keskinopeudella 126.62 km/h.

Craig Breen ajoi vahvasti koko viikonlopun ja varmisti toisen sijan sunnuntain vaativilla osuuksilla. Sunnuntaiksi satanut uusi lumi teki pätkät varsinkin ensimmäisille autoille haastaviksi mutta Craig Breen lisäsi etumatkaansa kolmantena ajaneeseen Hyundain Andreas Mikkelseniin.

AV201802253_1.jpg
Craig Breen ja Scott Martin

Nyt saavutettu palkintopallisijoitus oli Craig Breenin uran paras sijoitus WRC-sarjassa. Suomessa, Neste Rallissa, hän ajoi kolmanneksi vuonna 2016.

Tallin toinen C3 WRC, Mads Østbergin ohjaamana, jäi lopulta kuudenneksi kun Esapekka Lappi kiri päätöspaivänä hienosti neljänneksi. Toisaalta Citroën halusi varmistaa mahdollisimman monta pistettä valmistajien sarjassa ja ovatkin nyt kolmantena, kahdeksan pistettä Hyundain takana.

AV201802206_0.jpg
Colin’s Crest

Rallin pisimmästä hypystä Colin’s Crest -hyppyrissä vastasi niin ikään Citroën kun Norjan Mads Östberg liiteli 42 metriä ennen kuin renkaat taas tavoittivat rallipolun. Legendaarinen hyppyri on nimetty edesmenneen Colin McRaen mukaan.

Kuljettajien kommentit:

Ralli oli meille vaikea. Lähtöpaikkamme perjantaina ei millään muotoa ollut ideaalinen. En löytänyt hyvää tuntumaa autoon ja jouduimme auraamaan lauantaina ensimmäisten autojen joukossa.

Yritin varmistella viimeisiä pistesijoja kun törmäsimme hankeen hitaalla vauhdilla. Epäonneksemme tuossa yhteydessä autostamme hajosi turbo. Odotan tulevia ralleja, joista minulla on hyviä sijoituksia viime vuosilta.
-Kris Meeke-

201802706AL_1.JPG
Löytäkö Citroën pitkään puuttuneen vauhdin myös kauden muihin kilpailuihin?

Olen todella hyvillä fiiliksillä, tämä on ollut uskomaton viikonloppu. Olen aina pitänyt tästä rallista mutta olin silti positiivisesti yllättynyt vauhdistani, jolla pystyin kilpailemaan koko ajan kärjen tuntumassa. Olen ajatellut, että nopeat rallit eivät ole minun juttuni mutta näyttää siltä ettei asia enää ole niin. Talli teki todella hyvää työtä auton kanssa joka toimi hienosti koko viikonlopun. Oli hienoa että pystyin omalta osaltani varmistaa tallille hyvän tuloksen.
-Craig Breen-

1208304-motqv99wqn-whr

Olen iloinen paluustani tiimiin. Testikilometrini jäivät vahäisiksi, enkä odottanut pystyväni taistelemaan näin hyvistä sijoista. Toivottavasti tiimi on tyytyväinen suoritukseeni sillä uskon että pystyn vielä parantamaan vauhtiani kunhan saan lisää kilometrejä alle C3 WRC-autolla. Tuskin maltan odottaa että pääsen taas ajamaan!
-Mads Østberg-

Lopputulokset:
 1. Neuville/Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 2:52:13.1
 2. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) + 19.8
 3. Mikkelsen/Jaeger (Hyundai i20 WRC) + 28.3
 4. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) + 45.8
 5. Paddon/Marshall (Hyundai i20 WRC) + 54.4
 6. Ostberg/Eriksen (Citroën C3 WRC) + 1:15.3
 7. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) + 2 :04.9
 8. Suninen/Markkula (Ford Fiesta WRC) + 2:52.2
 9. Tänak/Jarveoja (Toyota Yaris WRC) + 3:44.4
 10. Ogier/Ingrassia (Ford Fiesta WRC) + 8:45.4
Tilanne ajajien pisteissä:
 1. Thierry Neuville – 41 p
 2. Sébastien Ogier – 31 p
 3. Jari-Matti Latvala – 23 p
 4. Esapekka Lappi – 23 p
 5. Ott Tänak – 21 p
 6. Andreas Mikkelsen – 21 p
 7. Craig Breen – 20 p
 8. Kris Meeke – 17 p
 9. Hayden Paddon – 10 p
 10. Elfyn Evans – 8 p
Valmistajien pistetilanne:
 1. Hyundai WRT – 54 p
 2. Toyota Gazoo Racing – 53 p
 3. Citroën Total Abu Dhabi WRT – 46 p
 4. M-Sport Ford WRT – 43 p
1797815-g3j3s76rvs.jpg
Sebastien Loeb osallistuu kolmeen ralliin kaudella 2018.

Craig Breen on sivussa kolmessa kisassa kun yhdeksänkertainen maailmanmestarilegenda Sebastien Loeb osallistuu Meksikon-, Korsikan- ja Katalonian-ralliin. Tallin sisällä tästä ollaan oltu montaa mieltä. Kris Meeke kommentoi kauden alussa tiukasti, että on väärin ottaa Craig Breeniltä kilpailuja pois. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan miten mestarin vauhti riittää pitkän tauon jälkeen.

Seuraava ralli ajetaan maaliskuun alussa Meksikossa (Rally Guanajuato México).

Antti

Kuvat: Citroën

Päivitetty 19.02.2018: tarkennettu edellisiä sijoituksia ingressiin