Tekniikan Maailma lehden numerossa 19/1971 oli kuvattuna melkoinen yhdistelmä kun jatketun HY pakettiauton perään oli kytketty vielä asuntovaunu.

Cavalier-perävaunuja Helsingin pitäjässä myynyt Esko Saloranta oli rakentanut jatkettuun Citroën HY pakettiautoon itselleen asuntoauton. Asuntoauto oli kauttaaltaan lämpöeristetty ja siinä oli varustuksena WC, keittiö jääkaappeineen, runsaasti säilytystilaa sekä nukkumapaikat kolmelle henkilölle. Ikkunat olivat peräisin matkailuperävaunusta (asuntovaunu) ja osa niistä oli avattavaa mallia.

Joka kesä kertyy matkakilometrejä 5-6000 km, joista osa ulkomailla. Omapainonsa takia autolla voi vetää perässä isoakin matkailuperävaunua, jolloin voidaan puhua matkakaksiosta.

Mikä mahtoi olla tämän auton kohtalo? Jatkettuja HY-pakettiautoja ei kovin montaa Suomeen tuotu ja niistä suuri osa meni uutena Fazer-leipomon kuljetuskalustoksi. Entä muistaako joku nähneensä tätä autoa?

Antti

Kuva: Tekniikan Maailma, numero 19/1971