DS Automobiles aikoo ensi vuonna lanseerata kauan odotetun sedaninsa. Mallinimeä DS8 kantava sulavalinjainen auto on 4,85 metriä pitkä ja korimalliltaan enemmän coupe kuin sedan. Uutuuden muodoissa arvellaan olevan yhtymäkohtia vielä Citroën brändin alla lanseerattuun DS Numero 9 konseptiin.

Citroenista omaksi yhtiökseen vuonna 2014 erotettu DS Automobiles on tuomassa oman sedaninsa markkinoille ensi vuoden aikana. DS:n tuotejohtaja Eric Apode on kertonut brittiläiselle Auto Expess -lehdelle, että DS:n sedankorisen mallin muotoilu on hyväksytty PSA:n johdossa tämän vuoden toukokuussa ja Apode on kommentoinut muotoilua  sanomalla ”voin kertoa, että auto näyttää kerrassaan upealta”. DS8 sedanin takaosan muotoilua Apode luonnehtii ”epäsovinnaiseksi, joka antaa autolle selkeän erottautumistekijän”. Spekuloinneissa on vahvimmin veikattu tämän ”erottautumistekijän” viittaavan takavilkkujen sijoittamiseen katon kulmiin alkuperäisen DS:n hengessä. Se olisikin todella hienoa, jos tuo spekulaatio pitäisi paikkansa. Toisaalta PSA:ssa on ponnekkaasti ja määrätietoisesti aina tyrmätty retrohenkisten mallien ottaminen tuotantoon, mikä taas viestii tuota vastaan.

DS eTense concept.png
DS eTense konsepti viitoittaa DS:n tietä kohti sähköisempää tulevaisuutta. Nähtäväksi jää kuinka paljon konseptin muotoilua päätyy lopulta tuotantomalleihin.

Uusi sedakorinen DS tullaan valmistamaan Kiinassa ja se tulee myyntiin sekä Kiinan että Euroopan markkinoille. Valmistusmaan valintaan kerrotaan vaikuttaneen mm. sen, että mallin kokonaisvolyymin arvioidaan jäävän sen verran alhaiseksi, että kannattavuuden varmistamiseksi tuotantokustannukset on pidettävä tiukasti kurissa. Kiinassa tuotantokustannukset ovat ainakin vielä toistaiseksi merkittävästi halvemmat kuin Euroopassa.

Mitoiltaan DS8 tulee olemaan hivenen segmentin myyntiä hallitsevia Audi A4:sta ja BMW 300-sarjaa isompi, joten ainakin tilojensa puolesta auton pitäisi olla kilpailukykyinen. Teknologisesti DS8 pohjautuu pitkälti muuhun DS-mallistoon, eli moottoreina nähdään DS7 Crossback’ista tuttuja bensiini- ja dieselmoottoreita. Myös bensiinihybridillä varustettu versio DS8 eTense on luvassa. Saattaa hyvin olla, että DS8 tulee olemaan PSA:n ensimmäinen automalli, jonka kaikki malliversiot  tullaan varustamaan hybriditekniikalla. Jousituratkaisuna tultaneen näkemään DS7 Crossbackista tuttua tekniikka, missä kamera lukee tienpintaa ja säätää iskunvaimennusta jo ennakolta tien epätasaisuuksien mukaan. Itse jousituspuoli hoidetaan perinteiseen tapaan kierrejousilla.

Ds8_autoPlus_April2018
Ranskalainen AutoPlus-lehti on toukokuun numerossaan julkaissut ennkkotietoja tulevasta DS 8              -mallista. Lehden mukaan auto julkistetaan vuoden 2019 aikana.                                                                                                                                                                                     Lähde  http://www.autoplus.fr

 

On mielenkiintoista nähdä miten PSA:n merkkien sisäistä kilpailua onnistutaan välttämään tai vähentämään tässä ylemmässä keskiluokassa, johon vasta keväällä lanseerattiin täydellisesti uudistunut Peugeot 508 ja DS:n lisäksi ison sedaninsa lähivuosina on lanseeramassa vielä myöskin Citroen. Varmaa on, että tässä segmentissä yhtymän eri mallien differointi tuottaa PSA Groupille haasteita. Nykyinen differointihan menee jotakuinkin siten, että DS= ”Premium”, Peugeot = ”Near Premium”,  Citroën=”Be different – feel good”.  Uusi Peugeot 508 lanseerattiin ehkä hieman yllättäen viisiovisena mallina. PSA:n aikaisemmassa mallipolitiikassa viisioviset sedanit ovat olleet Citroëneja (BX, XM, Xantia, C5 serie1), mutta siihen näyttää nyt tulleen muutos. Tulevasta C5-mallin seuraaajasta veikataan neliovista sedania, johtuen kiinalaisten mieltymyksistä. Auton muotoilussa pyritään kuitenkin CXperinecen hengessä irti perinteisestä ”three-box-design’sta”. Myös DS8 pyrkii erottautumaan saksalaisista kilpailijoistaan enemmän viisovista coupe-mallia, kuin perinteistä sedania, muistuttavalla olemuksellaan. Eli korin takaosan kaikki PSA:n kolme merkkiä ovat ainakin osin samoilla linjoilla, koska haluavat ”vältellä” perinteistä sedan siluettia.

Merkkien differointi on tunnetusti vaikea laji. Kokemukset ovat osoittaneet, että haastatteluissa useimmat autonostajat kertovat arvostavansa erikoisuutta ja yksilöllisyyttä, mutta ostokäyttäytymisessä ollaan sitten kuitenkin pääsääntöisesti aika konservatiivisia. Tämänhän Citroënkin on saanut kokea esimerkiksi C6-mallin kohdalla. Tyylikkäästä ja yksilöllisestä ulkonäöstä, edistyksellisistä ominaisuuksista ja maailman mukavimmasta jousituksesta huolimatta mallin kaupallinen menestys jäi vaatimattomaksi verrattuna sen huomattavasti tavanomaisempiin kilpailijoihin nähden.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan ensi vuonna tapahtuvaa DS8 lanseerausta  ja viimeisimpien tietojen mukaan vasta vuodelle 2021 luvassa olevaa Citroënin C5/C6 -mallien korvaajaa.

Vesa

Lähteet: http://www.autoplus.fr, http://www.autoexpress.co.uk

Kuvat: DS Automobiles ja AutoPlus.fr