Uusi Citroën ë-Berlingo tarjoaa samat vahvuudet kuin tutut polttomoottoriversiot. Kuljettajalle ë-Berlingo on helposti käsiteltävä ja se tarjoaa paikat jopa seitsemälle. Ajotyylistä ja olosuhteista riippuen ë-Berlingon 50 kWh lithium-ion akku mahdollistaa 280 km (WLTP) ajosuoritteen.

Citroënin strategia on tarjota jokaiselle asiakkaalle heidän toivomansa ja käyttötarpeisiinsa soveltuvan käyttövoiman. Käyttövoima ei määritä auton ulkonäköä, vaan vain pienet tunnisteet erottavat täyssähköllä kulkevan ë-Berlingon polttomoottoriversioista: “ë” -tunniste edessä sekä tavaratilan luukussa samoin kuin puskureissa ja kylkien Airbump® -suojiin sijoitettu Anodised Blue -väriset tehosteet. Latausluukku on sijoitettu tutulle polttoainetankin luukun paikalle.

  • Uudessa ë-Berlingossa on tallella kaikki Berlingon tutut toiminnallisuudet, sen avarat sisätilat, muunneltavuus sekä käytännöllisyys. ë-Berlingo on saatavana kahtena eri pituutena ja se kuljettaa jopa seitsemää henkeä. Malli on myös säilyttänyt avaran matkustamon, kolme erillistä takaistuinta sekä monipuolisen Modutop® :in, pään yläpuolella sijaitsevan säilytystilan sekä avautuvan takaikkunan.
  • Kuljettajaa helpottavat ë-Berlingon tuulilasinäyttö sekä 10” -teräväpiirtokosketusnäyttö, jotka jakavat oleelliset tiedot sekä viihteen niin kuljettajalle kuin matkustajille.
Yksityinen tai julkinen latauslaite (22kW) ja Mode-3-kaapeli (lisävaruste) nopeuttavat latausajan tyhjästä täyteen 5 tuntiin.

Citroën ë-Berlingo soveltuu kaikkiin tyypillisimpiin lataustapoihin:

  • Kotona lataus onnistuu yön yli Mode-2-kaapelin avulla joko 8A- tai 16A-pistokkeesta tyhjästä täyteen jopa 15 tunnissa
  • Yksityinen tai julkinen latauslaite (22kW) ja Mode-3-kaapeli (lisävaruste) nopeuttavat latausajan tyhjästä täyteen 5 tuntiin.
  • Julkisesta pikalatauslaitteesta ë-Berlingon akku vastaanottaa jopa 100 kW. Lataus tyhjästä 80% varaustasoon onnistuu 30 minuutissa.

“Berlingon sähköistyminen on vastaus kahteen tarpeeseen: se tarjoaa riittävän toimintamatkan eikä tee kompromissia käytännöllisyyden suhteen, jotta asiakkaat voivat yhä edelleen nauttia kaikista eri aktiviteeteistaan. ë-Berlingo tuo annoksen levollisuutta arkipäivään saumattomalla ja hiljaisella etenemisellä, ilmansuodattimen huolehtiessa puhtaasta ilmanlaadusta, ja autoilun hintalapun pysyessä kurissa. Nämä kaikki ovat tämän segmentin asiakkaille vahvoja odotuksia ja luokassaan strategisia. Meille on ylpeyden aihe, että Berlingo, ensimmäinen LAV (Leisure Activity Vehicle), on nyt luokassaan ensimmäisten joukossa tarjoamassa tätä päästötöntä ja pienen kulutuksen vaihtoehtoa asiakkaille.”

Laurence Hansen – Citroën tuote- ja strategiajohtaja

ë-Berlingon sähkömoottori kuljettaa ajoneuvoa valitun ajotapa-asetuksen sekä olosuhteiden mukaisesti. 100 kW (136hv) teho ja 260 Nm vääntö kiihdyttävät ë-Berlingon huippunopeuteen 135 km/h. Tilanteeseen ja kuljettajan toiveeseen sopivan ajotavan voi vaihtaa omasta kytkimestään ja tarjolla ovat asetukset:

  • Normaali – 80 kW/210 Nm: tuo optimaalisen toimintamatkan ja suorituskyvyn yhdistelmän,
  • Eco – 60 kW/180 Nm: matala energian kulutuksen taso saavutetaan madaltamalla lämmityksen ja ilmastoinnin tehoja sekä rajoittamalla moottorin tehoa ja vääntöä
  • Urheilu – 100 kW/260 Nm: tarjoaa reaktiivisemman ajettavuuden ja suorituskyvyn myös täydellä kuormalla
Vain pienet tunnisteet erottavat täyssähköllä kulkevan ë-Berlingon polttomoottoriversioista: “ë” -tunniste edessä sekä tavaratilan luukussa samoin kuin puskureissa ja kylkien Airbump® -suojiin sijoitettu Anodised Blue -väriset tehosteet.

Tarjolla on kaksi eri pituutta: pituudeltaan 4,4 metrinen lyhyempi M-versio sekä 4,75 m pitkä XL-versio. XL-version 35 cm lisäpituus sijoittuu akseliväliin sekä takaylitykseen.

Uusi ë-Berlingo saapuu jälleenmyyjäliikkeisiin vuoden 2021 toisella puoliskolla. Palaamme myöhemmin aiheeseen koeajon merkeissä.

Antti
Lähde ja kuvat: Lehdistötiedote