Voisi kuvitella että kaikki Suomen takapihat, tallit ja ladot on jo moneen kertaan käyty läpi vanhojen autojen suhteen. Tämä tuore Traction Avant löytö kumoaa tämän ajatuksen ainakin tällä kertaa.

Tarinan musta Traction Avant 11 Sport saapui maahan 18.3.1952. Auto toimitettiin 22.4.1952 Turkuun paikalliselle autokauppiaalle Kelhu&Lindblommille, josta se myytiin ensimmäiselle omistajalleen. Auton alkutaipaleet eivät ole vielä selvinneet, mutta melko pian se siirtyi Helsinkiin. Herrasmies, joka auto oli säilönyt sai sen isältään jo vuonna 1957-58. Viimeiset 1960-luvulla autoon tulleet AFU-3 rekisterikilvet ovat myös edelleen tallessa.

Auto on varustettu harvinaisella kierroslukumittarilla!
Hetken kestää ennen kuin tämä kone herää uuteen eloon.

Toivotamme auton uudelle omistajalle antoisia hetkiä auton kunnostuksen parissa!

Antti

Kuvat: Michael Cedercreutz