Citroën on ilmoittanut julkistavansa uuden sedankorisen mallinsa 12.4.2021. Yhtiö on julkaissut myös ”tiiserivideon”, jossa vilautetaan auton linjoja. Tummanpuhuvat kuvat jättävät kuitenkin vielä paljon arvailujen varaan.

Videolla coupe-linjainen auto näyttää varsin kookkaalta ja pohjalevynä käytetty EMP2 mahdollistaa akselivälin venyttämisen aina 2,85 metriin asti, joten sen puolesta olisi perusteltua kutsua autoa ”Isoksi Kissaksi”. Vertailun vuoksi jos muistellaan auton edeltäjien akselivälejä, niin toteutuessaan 2,85 metrisenä se olisi täsmälleen sama kuin XM:ssa, puoli senttiä pidempi kuin CX:ssa ja kolme ja puoli senttiä pidempi kuin viimeiseksi jääneessa C5/X7-mallissa. Toki jää jälkeen C6:n 2,9 metristä, puhumattakaan CX Prestigen tai D-mallin valtavista mitoista. Mutta ainakin periaatteessa Isoksi Kissaksi kutsumiselle olisi siis katetta.

Se, mitä julkaistut kuvat ja video eivät kuitenkaan paljasta, on auton korkeus ja yleinen olemus. Kuinka korkea ja kuinka ”crossover” -henkinen auto lopulta on? Voidaanko siis edelleen siis puhua Isosta Citroën sedanista vai mennäänkö enemmän jo ”coupemaiseen” citymaasturin suuntaan?

Teknologian osalta autossa käytetään jo aikaisemmin PSA-malleissa esiteltyjä ja käytössä olevia bensiini/hybridi voimalinjoja. Myö uusi informaatio/viihdejärjestelmä on luvassa.

Citroënille aina niin tärkeän jousituksen osalta saamme vielä jännittää muutaman päivän. Onko jo aikaisemmissa malleissa esiteltyä ”Hydraulic Cushions” -jousitusta päivitetty jotenkin. Ennakkotiedoissa on uumoiltu iskunvaimennuksen aktiivista säätöä tien pintaa lukevan kameran ohjaamana. Rohkeimmat ovat uskaltaneet jopa toivoa automaattisen tasonsäädön paluuta, mutta sen toteutuminen vaikuttaa varsin epätodennäköiseltä.

Ensi viikolla 12.4. saamme varmasti vastauksia ainakin osaan näistä mieltä askarruttavista kysymyksistä.

Voit katsoa videon täältä ranskalaiselta Caradisiac -sivustolta.

Vesa

Kuvat: Citroën