Citroën päivittää yritystunnustaan nyt kymmenennen kerran historiansa aikana. Uusi logo on päivitetty versio André Citroënin julkaisemasta ensimmäisestä logoversiosta vuodelta 1919. Uusi logo nähdään ensimmäisen kerran konseptiautossa syyskuun lopussa ja tuotantoautoihin se ilmestyy vuoden 2023 toisella puoliskolla.

Uusi logo mukailee alkuperäistä logoa, joka viittaa perustaja André Citroënin ensimmäiseen chevron-muotoisia ”kalanruoto”-vaihteistojärjestelmiä tuottavaan metallintyöstöyritykseen. Tämä ”deux chevrons” -tunnus on pysynyt Citroënin identiteetin ytimessä siitä lähtien.

Uutta logoa täydentää tuore yritysbrändin identiteettiohjelma ja slogan: ”Nothing Moves Us Like Citroën”. Uusi logo ja slogan tulee vähitellen näkymään kaikessa markkinointimateriaalissa ja autoliikkeiden ilmeessä.

Logon kehitys 1919 – 2022

”Kun aloitamme loistokkaan 103-vuotisen historiamme luultavasti jännittävimmän luvun, Citroënille on oikea aika ottaa käyttöön moderni ja nykyaikainen uusi ilme. Uusi identiteettimme on elegantti edistyksen symboli, kun liikutamme asiakkaitamme fyysisesti rohkeissa, eteenpäin katsovissa ajoneuvoissa, jotka haastavat perinteiset alan säännöt, ja emotionaalisesti varmistamalla, että heidän koko kokemuksensa – erityisesti sähkökäyttöinen – on edullisempaa, mukavampaa ja nautinnollisempaa. Perintömme inspiroi kuluttajia rohkeilla ja vallankumouksellisilla ajoneuvoilla ja saa meidät omaksumaan erilaisen, kattavamman lähestymistavan tulevaisuuden perheiden liikkuvuuteen. Uskomme vakaasti, että entiset, nykyiset ja tulevat asiakkaat ovat yhtä mieltä siitä, että mikään ei liikuta meitä niin kuin Citroën.”

Citroënin toimitusjohtaja Vincent Cobée
Citroën julkaisee syyskuun lopussa perheautokonseptin, jossa uusi logo koristaa auton keulaa.

”Sivuamalla juuriamme ja tulkitsemalla identiteettimme uudelleen nykyaikaisella tavalla lähetämme selkeän viestin kaikille, että vaikka pysymme uskollisina brändimme DNA:lle, asiat muuttuvat Citroënilla dramaattisesti.”

Laurent Barria Citroënin markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Citroënilla suhtaudutaan siis edelleen asioihin ennakkouulottomasti. Yrityksen missiona ja tavoitteena on luoda rohkeita ratkaisuja, jotka tekevät sähköisestä liikkuvuudesta helpommin saavutettavan. Citroën on päättänyt todistaa asiakkaille ja itsellensä, että kukaan tai mikään ei liikuta meitä kuten Citroën. Tulevaisuus näyttää miten tämä tulee käytännössä näkymään. Palaako merkki historiansa alkuun tuottamalla markkinoille halpoja ja helppokäyttöisiä (sähkö)autoja?

Joutuuko Citroën luopumaan uudesta logosta?

Pian uuden logon julkistuksen jälkeen kiinalainen Xiamen Golden Dragon Bus nosti asiasta metelin sillä Citroënin uusvanha logo muistuttaa erehdyttävästi heidän logoaan. Vuonna 1992 perustettu Xiamen Golden Dragon Bus myy linja-autoja lähes 120 maassa. Citroënin tavoin yritys käyttää logoaan näkyvästi bussin jäähdyttäjän säleikkössä. Sekaannuksen vaara on siis olemassa ja Xiamen Golden Dragon linja-autoa voi joku epähuomiossa luulla Citroën-bussiksi.

Vuonna 2010 rekisteröidyn eurooppalaisen tavaramerkin ansiosta kiinalaisilla on vanhimmat oikeudet ainakin paperilla. Tällä tavalla he voisivat periaatteessa pakottaa Citroënin muutamaan logonsa vaikka varsin hyvin tiedämmekin liikemerkin historian.

Täysin yllätyksenä asia ei Citroënille ole tullut sillä vuoden 2021 lopussa Citroën aloitti oikeuskäsittelyn kiinalaisten eurooppalaisen tavaramerkin rekisteröinnin heikentämiseksi. Citroën väittää, että Xiamen Golden Dragon Bus ei ole käyttänyt logoaan Euroopassa viimeiseen viiteen vuoteen. Tavaramerkkilaissa pätee sääntö, että jos et käytä tavaramerkkiäsi viiteen peräkkäiseen vuoteen, joku muu voi vedota ettei se ole enää voimassa.

Maaliskuussa 2022 kiinalaiset esittivät oman vastineen, jossa oli esimerkkejä heidän logonsa käytöstä Euroopassa, Euroopan tavaramerkkivirasto arvioi nyt nämä todisteet. Jos näyttö riittää, kiinalainen tavaramerkkirekisteröinti säilyy ennallaan ja Citroën on suurissa vaikeuksissa uuden logonsa kanssa.

Tilanne on muutenkin kiusallinen koska Citroën on panostanut Kiinaan ja Kiinan markkinoille valtavasti vuosikymmenten ajan. Tuoreinpana Citroën C5 X, jota valmistetaan Kiinassa myös Euroopan markkinoille. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja päivitämme tätä artikkelia kun lisää tietoa tulee julki.

Antti
Lähde: Citroën, Taylor Daily Press

Päivitys 22.2.2023: lisätty tavaramerrkiin liittyvä kiista kiinalaisten kanssa.