Uuden korimallin (B78) Grand Picasson takaluukun murtumia on raportoitu maailmalla lukuisia tapauksia.

Autoa vahatessa tulee auton maalipinta käytyä samalla läpi vaurioiden varalta. En ollut uskoa silmiäni kun huomasin, että takaluukun maalipinta oli halki auton kummaltakin puolelta takaspoilerin kohdalta. Tarkemmin katsottuna näytti siltä, että koko muovinen rakenne oli murtunut.

img_2294

Yhteys jälleenmyyjään ja takuukäsittely vireille. Huoltopäällikkö oli heti sitä mieltä, ettei tuo maalaamalla tule kuntoon vaan koko takaluukunrunko pitää vaihtaa. Tässä vaiheessa netistä asiasta tietoa etsiessä tuli vastaan useita vastaavia tapauksia euroopasta eikä läheskään kaikki olleet takuun piiriin korjattu. Yhteyttä tiettyyn vuosimalliin tahi sähköiseen/manuaaliseen takaluukkurakenteeseen ei niiden perusteella löytynyt.

Onneksi huoli oli turha ja myönteinen takuupäätös tuli maahantuojalta nopeasti. Ostaessa tämän korimallin Picassoa, tämä asia kannattaa tarkistaa.

Antti