Kesällä ostamaani Citroën C4 -malliin oli osunut kaikkein halvin monitoiminäyttö. Muuten modernin tuntuisessa autossa se tuntui vanhanaikaiselta.

Monissa Citroen ja Peugeot malleissa käytetään samantyyppisiä radion ja ajotietokoneen LCD-monitoiminäyttöjä. Mallisarjojen halvimmissa versioissa näyttö on ”taskulaskin” -tyyppinen segmenttinäyttö (tyyppi A) ja paremmissa malleissa graafinen pikselimatriisinäyttö (tyyppi C), jopa täysvärillisenä.

Asiaa tutkittuani totesin paremman ”C-tyypin” pistematriisinäytön olevan helposti vaihdettavissa. Liittimet ja auton väylä ovat suoraan yhteensopivat molempien näyttöjen välillä. Näytön konfigurointia diagnostiikkalaitteella tarvitaan siinä tapauksessa, että uusi näyttö tulee autosta jonka varusteet poikkeavat. Kannattaa huomata, että esimerkiksi ilmastoinnin näyttö on joissain malleissa monitoiminäytön yhteydessä.

Itselleni löytyi sopiva näyttö purkuautosta, sen toimitti Sitronen Oy. Näyttö on peräisin Citroën C3 -mallista vm. 2010. Halusin nimenomaan musta-oranssin näytön alkuperäisen, taustaväriltään likaisen keltaisen tilalle. Ilmeni, että näin uusi näyttö tukisi myös radioon liitettyä erillistä bluetooth-boksia, harmi että sitä ei ollut saatavilla….

Näytön vaihdon jälkeen koko auto tuntui paljon uudemmalta ja esimerkiksi radion ja ajotietokoneen käyttö sai uusia ulottuvuuksia. Näyttöön mahtuu paljon enemmän informaatiota kuin vanhaan kaksi riviseen. Vaikka minun C4:sen ohjauspyörästä puuttuu ajotietokoneen painikkeet, kaikki tarvittavat napit löytyvät valmiiksi myös RD4-radiosta. Myös oikean viiksikytkimen päässä oleva nappi toimii suoraan ajotietokoneen (kulutuslukemat) kanssa hienosti.

Lisää aiheesta löytyy paljon googlettamalla, etenkin ulkomaisilta foorumeilta.

Mikko