Nahkapintaiseen ohjauspyörään saattaa ajanmyötä tulla naarmuja vaikkapa sormuksista. On myös mahdollista, että pintanahka kuluu suuremmalta alueelta kokonaan mattapintaiseksi.

Oman autoni ohjauspyörä oli edellisen omistajan jäljiltä kulunut ratin kehältä niin, että sille oli tehtävä jotakin. Kulunut pinta tuntui käteen ja ”sattui” silmään. Etsin erilaisia vaihtoehtoja nahkaratin korjaukseen netistä. Monet näistä ohjeista vaati ohtauspyörän irroittamisen ja monen työvaiheen operaation, joka tuntui vaurion laajuuteen nähden yliampuvalta.

img_2656
Nahkapinta ennen korjausta.

Korjaus oli siis tehtävä kevyemmin. Löysin lopulta lupaavan nahkakenkien korjaussarjan (Tinte Dye Plus), jota myy esimerkiksi monet suutarit. Setissä tulee mukana  40 ml nahkamaalia, 40 ml esipuhdistajaa, siveltimen, levitysienen ja käyttöohjeet (englanniksi). Hinnaltaan setti oli huokeat 8 €.

img_2659
Heti korjauksen jäkeen otetussa kuvassa näkyy vielä maalauksen rajapinta, joka käytön myötä häviää.

Itse korjaus oli nopea tehdä varsinkin kun vaurio oli helposti korjattavissa olevassa paikassa. Putsasin ratin ensin huolellisesti vaurion alueelta ja kävin läpi erittäin hienolla hiontapaperilla, jotta pinnasta tuli tasaisempi. Tämän jälkeen levitetään primer, jonka annetaan kuivua puolisen tuntia. Itse maalaus onnistuu esimerkiksi solumuovin palalla ”töpöttäen”. Maalia voi joutua vaurion laajuudesta riippuen levittämään useampaan kertaan. Lopputulos oli mielestäni hyvä suhteutettuna käytettyyn aikaan ja rahaan. Kuva on otettu heti korjauksen jälkeen ja käytännössä nyt kun autolla on ajettu nelisen kuukautta ei korjattua kohtaa enää erota lainkaan.

Monessa C5 X7 mallin autossa ratin koristeet kuluvat pienilläkin kilometreillä ruman näköiseksi. Tässä yksilössä ei niin ole käynyt, mutta olisi mukava kuulla onko joku lukijoista löytänyt koristeiden korjaukseen hyvän menetelmän.

Antti