Kokoonnuimme eilen illalla pienellä, epävirallisella raadilla ja valitsimme mielestämme hienoimman Citroën mittariston. Tunnistatko kuvasta mistä mallista?

Kuva on epäselvä johtuen pimenneestä yöstä ja huonosta kännykkäkamerasta. Kuvassa on kuitenkin raadin valitsema voittaja ja ylempänä oleva kuva on otettu paikalla olleesta autosta.

Nopeusmittari on tyypillinen isommille Citroën -malleille 1970-80 -luvulta, eli suurennuslasin takana pyörivä rulla. Nopeuslukema on isommalla numerolla sen alla jarrutusmatka kyseisestä nopeudesta kuivalla asfaltilla.

Laitetaanpa toinen kuva samasta mittaristosta, tämä on otettu ranskalaisesta L’Auto-journal -lehdestä vuodelta 1971. Nyt tunnistaminen on helpompaa.

gs_mittaristo_autojournal.jpg

En osaa sanoa miksi päädyimme valitsemaan voittajaksi tämän mittariston. Äkkiä katsoen jokainen mittari on kuin eri autosta, erimuotoinen ja  jopa eri värinenkin. Näistä muodostuva kokonaisuus on kuitenkin todella hieno ja omaperäinen.

Vastaus on siis Citroën GS!

Ja vuosimallin pitää olla vanhempi kuin 1977, mieluiten lähempänä vuosikymmenen alkua. Mittaristo muuttui myöhemmin hieman tavanomaisemmaksi.

Mikko