Vuonna 1985 esitelty Visa GTi oli Citroënin vastaus kuumana käyvään sporttisten pikkuautojen luokkaan. Malli kilpaili mm. VW Golf GTi ja Peugeot 205 GTi-mallien kanssa samoista ostajista. Myyntimäärällä se ei näille pärjännyt, mutta persoonallaan ja mahtipontisella tv-mainoksellaan kyllä.

Mainoksen alussa valkoisella Visa GTi:llä pyöritään Dassault Étendard IV -hävittäjälentokoneiden kanssa ranskalaisten ylpeyden, Clemenceau -lentotukialuksen kannella. Sieltä sekä auto että lentokone ammutaan katapultilla ilmaan!

Hauskana yksityiskohtana Visa ohittaa lentokoneen ja kuljettaja näyttää peukkua, ennenkuin putoaa mereen.
Mainos ei kuitenkaan lopu tähän, vaan yllätykseksi auto nousee komeasti ylös merestä sukellusveneen kannella…

Mietin joskus, miten kuvauslupa ylipäätään on saatu mainokselle. Myöhemmin selvisi, että Citroënin mainoksen ideoinut Jacques Séguéla olisi avustanut Ranskan silloisen presidentin Mitterrandin vaalivoittoon ja käyttänyt näitä suhteita kuvausjärjestelyissä.

Mikko

Mainos on katsottavissa YouTubesta: