Ajattelin jakaa mielenkiintoisen linkin, joka kuvastaa Citroenin nykyistä  suhtautumista omaan historiaansa. Tässä nimittäin on tapahtunut parannusta aiempaan, mikä ilahduttaa meitä merkin harrastajia.

Sana ”Origins” tarkoittaa sanakirjan mukaan alkuperää, syntyperää tai sukulinjaa. Tästä on johdettu sanayhdistelmä Citroën Origins, jonka markkinointiosasto on ottanut käyttöönsä. Esimerkiksi uuden C3:n esitteessä ensimmäinen aukeama on omistettu merkin historialle ja vanhoille malleille. Hieno juttu!

citroen_origins_2.jpg

Citroën Origins on myös hieno nettisivusto, joka esittelee vanhaa mallistoa. Toki paino on uusilla myyntimalleilla, mutta tässä on mukava kattaus historiaa. Pieniä auton profiilikuvia klikkaamalla aukeaa mallikohtainen sivu, jossa kyseistä automallia pääsee pyörittämään 3D-muodossa. Lisäksi voi kuunnella ääninäytteitä autoista!

Ulkopuolen lisäksi autoon pääsee sisälle ja hiirtä liikuttamalla voi pyöriä ohjaamossa ja tunnelmoida hienoja sisustuksia. Kannattaa huomata tämä mahdollisuus.

citroen_origins_3.jpg
Virtuaalisesti CX:n ratissa, Citroen Origins.

Virtuaalisen esittelyn jatkona on kevyesti teknistä tietoa ja innovaatioita. Hyvää antia ovat hienot valokuvat malleista, todennäköisesti nämä on otettu tehtaan kokoelmissa olevista autoista. Katsottavissa on myös sekalainen otos skannattua materiaalia, vanhoja esitekuvia, mainoskuvia, luonnoksia ym. mukavaa.

Ihan kaikkia malleja ei ole otettu mukaan, esimerksi meillä yleinen C5 I ja II on ohitettu ja yhdistetty Xantian alle muutamalla kuvalla. Samoin DS ja SM -mallit on omittu uuden DS Automobiles automerkin historiaa pönkittämään, ne esiintyvät täällä pelkkinä viivakuvina.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan sivustoon:

http://www.citroenorigins.fr/

Mikko