Vuonna 1962 Ranskassa toiminut OAS-vastarintaliike (Organisation de l’Armee Secrete) järjesti väijytyksen aikomuksenaan murhata presidentti Charles de Gaulle. Murhan motiivina oli se, että presidentti oli OAS:n mukaan syyllistynyt maanpetturuuteen myöntämällä Algerialle itsenäisyyden. On varsin todennäköistä, että ilman Citroen DS:n erityislaatuisia ajo-ominaisuuksia murha olisi myös onnistunut.

Elokuun 22. päivänä presidentti Charles de Gaulle oli vaimoineen matkalla Elysee palatsista Villacoublay’n sotilaslentokentälle, kun terroristit iskivät konetuliasein. Presidentin saattue koostui kolmesta mustasta DS:sta ja moottoripyöräpoliiseista. Saattueen hidastaessa hieman vauhtiaan Petit Clamartin esikaupunkialueella, avasivat terroristit konekivääreillään tulen kohti presidentin autosaattuetta.

Presidentin autoon osui yhteensä 12 luotia, joista yksi ohitti presidentin pään vain millimetrien päästä. DS:n vasen eturengas ja oikea takarengas tyhjenivät useiden osumien seurauksena ja auto joutui etupyöräluistoon, mutta kiitos hydraulijousituksen ja DS:n tehostetun nollapisteohjauksen, onnistui presidentin kokenut autonkuljettajan Francis Marroux saada auton hallintaansa ja kiihdyttää karkuun murhaajien luodeilta.

Mutta tilanne ei ollutkaan vielä ohi. Muutaman sadan metrin päässä väijyi Citroën ID:ssa vielä toinen ryhmä terroristeja, jotka yrittivät ajaa sivutieltä presidentin auton eteen, mutta de Gaullen onneksi murhaajien ID:n kytkin luisti juuri ratkaisevalla hetkellä ja presidentin auto ehti väistää ja ohittaa eteen työntyvän ID:n keulan, ennen kuin se sulki tien. Terroristit ampuivat konekivääreillään takaa päin pakenevaa DS:ää ja auto sai lisää osumia, mutta kukaan ei loukkaantunut tässä toisessakaan väijytyksessä.

Murhayrityksen suunnittelijaksi paljastui OAS:n johtaja sotilasinsinööri Jean-Marie Bastien-Thiry, joka tuomittiin kuolemaan teloittamalla. Nämä vuoden 1962 elokuun 22. päivän tapahtumat vahvistivat entisestään presidentti de Gaullen mieltymystä Citroëniin. De Gaullen ajoista lähtien presidentin virka-autot ovatkin pääsääntöisesti olleet Citroëneita.

Brittiläinen kirjailija Frederick Forsyth on kuvannut tätä Pariisin Petit Clamartissa tapahtunutta presidentti de Gaullen murhayritystä ja siihen johtaneita taustoja kirjassaan The Day of the Jackal (1971). Kirjaan perustuvan elokuvan ohjasi Fred Zinnemann vuonna 1973. Elokuvan alussa tapahtuva väijytyskohtaus löytyy myös YouTubesta.

Vesa