Citroën C5 X7 korimallin moottori ei ollut lanseerauksen aikaankaan niin peitelty mitä edellisen sukupolven C5:ssa. On kuitenkin mielenkiintoista, että tästäkin on vielä karsittu vuosien saatossa.

Kun vanhemman sukupolven C5:ssa oli myös hydrauliikkasäiliön sekä -pumpun seutu peitelty muovilla ei se enää X7 korimallin yhteydessä katsottu tarpeelliseksi. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että myös akun suojamuovi on jossakin vaiheessa jäänyt pois varustelusta. Onko kyseessä tehtaan tai maahantuojan säästökamppanja vai joku muu syy, sitä en osaa sanoa mutta uusissa HDi150/180- eikä THP156-moottoreilla olevissa autoissakaan ei enää tätä akun suojaa ole.

Koska omassa C5:ssa on alkuperäinen akku vaihdettu ja lisäksi Defan akkulaturipaketti asennettu päätin peittää koko komeuden alkuperäisellä akun suojamuovilla.

IMG_3419.jpg
Ilman suojaa oleva akku
IMG_3420.jpg
Suoja tekee moottoritilasta siistin
Pienellä investoinnilla konehuoneesta tuli paljon siistimmän näköinen eikä keltainen akku hallitse näkymää. Suojan tilasin kätevästi suoraan Ranskasta Citikka.comin kautta ja sen varaosanumero on 7159 12.

Antti