Ensimmäinen ranskalaisten ajoneuvojen kokoontuminen eli Ranskalainen Visiitti pidettiin kaksikymmentäkahdeksan vuotta sitten kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina. Tapahtumapaikkana oli tavaratalo MAXIn parkkipaikka Espoon Leppävaarassa. Samaisella paikalla sijaitsee nykyisin Kauppakeskus Sello.

Aurinkoisena alkukesän sunnuntaina 4.6.1989 oli paikalle saapunut reilut parikymmentä Citroën, Peugeot ja Renault -autokuntaa. Tapahtuman ohjelma oli visiitille sopivan vapaamuotoinen eli luvassa oli seurustelua, renkaiden potkimista ja konepeltien alle kurkistelua. Kokoontuminen oli järjestetty pick-nick -hengessä, parkkipaikan välittömässä läheisyydessä kun ei ollut ainuttakaan kahvilaa, jossa piipahtaa virkistäytymässä.

Tapahtuman kohokohta oli parkkipaikan viereisellä hiekkakentällä käyty merkkien välinen Petankki-ottelu.

IMG_0005

IMG_0002

Visiitin autoja 89.jpg

Citroën -malleista edustettuina olivat mm. DS, useampia CX:iä ja 2CV:t. Peugeot rivistöä komistivat 60-lukuiset Peugeot  404, 403 ja 604. Renault -malleista paikalla nähtiin mm. neloset eli Tipparellut, joista toinen oli harvinaisempi avomalli Plen Air.
Vanhinta kalustoa edustivat Citroënin osalta 50-lukuinen Citroën  B11. Sisarmerkin vanhin taisi puolestaan olla Peugeot 203. Suomessa harvinaiseksi jäänyt Renault Caravelle -avoauto oli myös saapunut paikalle aurinkoisen sään houkuttelemana. Caravellea valmistettiin vuosina 1958-1968 ja osa autoista myytiin Renault Floride -nimellä.

Tapahtuman kohokohta oli parkkipaikan viereisellä hiekkakentällä käyty merkkien välinen Petankki-ottelu.

Leppävaaran Maximarket valmistui 1971 ja sitä voidaan pitää Suomen ensimmäisenä niin sanottuna hypermarketina. Pienenä anekdoottina kerrottakoon, että Maxi oli todella nimensä veroinen, sillä tavaratalossa oli yhteensä 37 kassaa. Maxin paikalle nousi 30 vuotta myöhemmin kauppakeskus Sello.

Vesa

Ranskalainen Visiitti 2017 – Ranskalaisten ajoneuvojen kokoontuminen järjestetään lauantaina 27.5 klo 10–15 Oriveden Opistolla, osoitteessa Koulutie 5, Orivesi.
Lisätietoja tapahtumapaikasta: www.ahlman.fi