Citroen Jumper -pakettiauton voi nyt rakennussarjalla muuntaa muistuttamaan vanhaa aaltopelti-sitikkaa. Ajattelin ensin kyseessä olevan aprillipilan, mutta juttu vaikuttaa oikealta uutiselta.

David Obendorfer + Fabrizio Caselani ovat kunnianosoituksena italialaiselle automuotoiljalle Flaminio Bertonille ja 70-vuotta sitten esitellylle ikoniselle Citroën HY -mallille tuoneet tarjolle mielenkiintoisen rakennussarjan. Lasikuituiset koripaneelit voi asentaa nykyisen Jumperin päälle ja lopputuloksena on retroauto vanhan HY:n tyyliin.

Tarkoituksena ei suinkaan ole ollut kopioida alkuperäistä autoa, vaan tuoda sen sielu uudelleentulkintana nykyaikaan. Autot valmistaa Italiassa käsityönä yritys nimeltä FC automobili.

hy_jumper_03.jpg
Rakennussarja sisältää käytännössä kaikki uudet koripaneelit.

Sarja sisältää keula- ja peräosien lisäksi myös kyljet ja katon, eli käytännössä Jumper piilotetaan kokonaan uusien kuorien sisään. Renderöidyissä visualisointikuvissa ideaa on kehitelty minibussista camping-auton kautta maastopakettiautoon.

hy_jumper_02.jpg
Retro vastaan aito, kumpi on kauniimpi?

Mallia valmistetaan Italian markkinoille rajattu 70 kpl määrä. Vanhojen, aitojen HY-mallien hinnat ovat nousseet aika korkealle, osaksi johtuen niiden uusio-käytöstä sympaattisina kahviloina ja myyntiautoina. Toivottavasti tämä rakennussarja pelastaa muutamia aitoja ”Kamiinoita” tältä pilaamiselta.

Lisää kuvia löytyy täältä, Desingboom-sivustolta.

Mikko