Mainonta on vaikea laji. Parhaimmillaan mainos jää kerrasta mieleen. Mainoksissa on usein huumoria ja joskus harvoin itseironiaa. Korpivaaran hyötyajoneuvomainos 1970-luvulta on tätä viimeistä lajia, ja jäi monelle mieleen.

Esitteen kannen lause yhdeksästä hyvästä ja kahdeksasta kauniista ei varmasti auennut ennen kuin avasi sisäaukeaman, joten se oli hyvä oivallus. Tämä autoesite on harvinaisen pelkistetty, kannessakin on pelkkää tekstiä ja sisäsivulla mustavalkoisia autojen sivukuvia. Jokaisen auton alle on tiivistetty pariin lauseeseen tärkeimmät asiat. Niin sanottu ”markkinointituuba” puuttuu esitteestä kokonaan, mutta esite on varmasti ollut automyyjälle ja asiakkaalle hyvä työkalu oikeaa automallia valitessa. Takasivu on teknisten tietojen taulukkoa, josta siitäkin puuttuu Citroen HY:n tiedot mittakuvaa lukuunottamatta.


Vaikka esite on kovasti Toyota-henkinen, Corollasta Dynaan, on se hauska pala Suomi-historiaa.

Mikko

Esite ja kuvat: Korpivaara