Autojen maalipintojen käsittelyaineet ovat kehittyneet viime vuosina ja markkinoille on saatettu lukuisia tuotteita luvaten markkinoiden edistyksellisintä ja kattavinta suojaavuutta.
Päätin koittaa yhtä, markkinoille hiljattain tullutta tuotetta, ja verrata sitä tavalliseen autovahaan. Tämä osittain siksi, että perheessä on nyt sopivasti kaksi mustaa autoa.

Reilu kymmenen vuotta sitten kokeilin AutoGlymin ammattikäyttöön kehitettyä pinnoitetta uuteen autoon enkä ollut tyytyväinen lopputulokseen. Käsittelyn jälkeen pinta oli todella hyvän tuntuinen ja helppo pitää puhtaana mutta jo ensimmäisen talven jälkeen pinnoitteen ominaisuudet olivat kadonneet. Mitä ilmeisimmin tiesuola oli ollut sille liikaa. Autoa pestiin käsin, AutoGlymin tuotteilla talven aikana.  Tämän kokemuksen takia olen ollut erittäin skeptinen kaikkiin muihinkin samaa lupaavien tuotteiden osalta.

Vahat

Monet perus autovahat ovat nestemäisiä ja sisältävät erilaisia polymeerejä sekä luonnonvahoja. Osassa on myös mukana korroosionestoaineita joilla pyritään lisäsuojaamaan maalipintaa. Kaikille on kuitenkin yhteistä se, että vahaus on suoritettava ainakin kaksi kertaa vuodessa mikäli haluaa maalipinnan pysyvän hyväkuntoisena. Kiinteillä kovavahoilla päästään pidempään kestoikään mutta ne ovat myös työmäärältään huomattavasti suuritöisempiä.

Perinteisesti olen suosinut AutoGlymin Super Resin Polish ja Extra Gloss Protection tuotteita maalipinnan hoitoon. Tämän ensimmäisen mustan auton kohdalla halusin koittaa Turtle Wax Black Box, 3-osaista maalipinnan hoitomenetelmää jonka luvataan häivyttää pesujälkiä ja himmentymiä maalipinnasta.
Paketti sisältää puhdistvan esikäsittelyvahan, Carnauba luonnonvahaa sisältävän värivahan sekä mustaa väripigmenttiä sisältävän ruiskutettavan pikakiillotteen. Tämä pikakiilloke helpottaa vahajäämien poistamista maalipinnalta estäen hankaumanaarmujen syntymistä.

Turtle Wax Black Box käsittelyn jälkeen autolla ajettiin yksi talvi, jonka jälkeen oli selvästi huomattavissa uudelleen vahaamisen tarvetta. Sinällään tuote oli tehnyt tehtävänsä ja auton maalipinta oli ollut koko talven helppo pitää puhtaana mutta kesto on normaalivahojen luokkaa. Tänä keväänä auto vahattiin samalla tuotteella uudelleen.

IMG_5212.jpg
Maalipinta käsitelty Turtle Black Box tuotteella ohjeen mukaan. Kuva otettu heti käsittelyn jälkeen.

Pinnoitteet

Kestopinnoite vaatii auton maalipinnalta täydellistä virheettömyyttä. Uudessa autossa tämä ei ole ongelma mutta käytetyssä autossa esikäsittely tehdään huolellisilla pohjatöillä myllyttämällä maalipinta. Käytännössä keraaminen kestopinnoite on lakkamainen neste ennen kovettumistaan. Eri pinnotteiden koostumuseroista on vaikea päästä täysin selville koska tarkkoja tuoteselostuksia ei ole saatavilla. Perusajatus on kaikilla kuitenkin sama, pinnasta pyritään saamaan mahdollisimman sileä polymeereillä ja keraamisilla aineilla kova. Eri menetelmillä/tuotteilla pinnan paksuus vaihtelee mutta se on kaikilla normaali autovahoja paksumpi (1-3 μm). Maalipinnan kovuus on ilman pinnotteita luokkaa 3-4H mutta pinnoitteilla kovuus saadaan jopa 9H (Mohsin kovuus) tasolle, ainakin näin valmistajat lupaavat. Pinnoitteen kovuus ei kuitenkaan ole se ainoa asia, jota kannattaa priorisoida tuotetta valittaessa. Kovuuttakin tärkeämpi on pinnoitteen elastisuus ja polymeerirakenne, joilla taas on suora vaikutus siihen kuinka hyvin pinnoite suojaa maalipintaa naarmuja vastaan.

Yleinen tapa pinnan hydrofobisuuden määrittämiseksi on pinnalle pudotetun pisaran kontaktikulma. Yleisesti pinnotteilla saavutettava kontaktikulma on noin 100° mutta jopa 150° kontaktikulmia on varsinkin teollisuudessa saavutettu. Kontaktikulmasta saa hyvän käsityksen kun vertaa tällä sivulla olevaa kahta kuvaa. Näistä ylimmäinen on otettu vahatusta pinnasta ja alempi on maalipinnasta, jossa on keraaminen elastomeeripinnoite. Ero on merkittävä.

IMG_5316.jpg
Korrek Pro Ceramic TFC Cure käsittelty maalipinta kuvattuna heti käsittelyn jälkeen.

Toinen musta auto käsiteltiin Korrek Pro Ceramic TFC Cure -tuotteella. Se on ammattikäyttöön kehitetty keraaminen elastomeeripinnoite eikä se ole kuluttajien saatavilla. Curella voidaan muodostaa myös erittäin paksuja kalvoja käsittelemällä pinta useampaan kertaan, kerrosten tartunnan kuitenkaan heikentymättä. Cure TFC-pinnoitteella voidaan suojata myös auton vanteet.

Ennen varsinaista pinnoittamista auton maalipinta myllytettiin pienten lakkanaarmujen häivyttämiseksi. Käsittelyn jälkeen maalipinta on todella liukkaan tuntuinen ja vesi helmeilee suurella kontaktikulmalla.

CERAMIC TFC CURE on täysin uudentyyppinen keraaminen pinnoite. Se eroaa muista pinnoitteista mm. elastomeerisellä rakenteellaan sekä pelkästään ilmankosteuden vaikutuksesta tapahtuvalla ristisilloittumisella. CURE muodostaa siis kovan ja silti elastisen pinnan.

CURE saavuttaa n. 7-8H kovuuden pelkästään ilmakuivauksella. Tämä on merkittävästi suurempi luku kuin muilla keraamisilla pinnoitteilla saavutetaan ilman UV-lamppuja/uunia

CURE- pinnoitteen kesto keskimääräisellä autoilijalla (18 000 km/v) on 4-6 vuotta riippuen toki suuresti olosuhteista ja pesukerroista. Jatkokäsittelyjä pinnoite ei vaadi mutta valmistaja suosittelee auton ylläpitopesua Korrek Pro pisteessä.

Vertailu

Aloitamme epätieteellisen vertailun tavallisen vahan ja kestopinnoitteen välillä ja palaamme asiaan keväällä 2018. Kokemus on osoittanut, että normaalin autovahan lisääminen vähintään kaksi kertaa vuodessa on tarpeen mutta lunastaako Korrekin kestopinnoite lupauksensa vuosien kestosta, se jää nähtäväksi.

Antti

Korrek Pro Ceramic TFC Cure käsittely: Perttilän Autoclean

Päivitys 09.11.2017

Vahattu auto on jo kertaalleen käsitelty uudelleen. Nyt käsittely tehtiin vertailun vuoksi Korrek PRO TFC Kestopinnoitteella. Tämä tuote on halpa kuluttajatuote ja käsittely on nopea ja helppo tehdä. Alkuun pinta onkin kiiltävä ja hylkii hyvin vettä ja likaa. Valmistaja suosittelee uusintakäsittelyä 4-6kk:n välein, mutta kokemuksen mukaan tuokin aika on melko optimistinen.

Keraamisella elastomeeripinnoitteella käsitelty auto on sen sijaan edelleen yhtä helppo pitää puhtaana kuin pinnoitteen ollessa uusi. Pieniä alueellisia eroja maalipinnan hydrofobisuudessa alkaa esiintymään mutta ei merkittävästi. Ero vahattuu autoon on siis merkittävä ja erot tulevat esiin nopeammin mitä alkuun oli ajatus.

Testi jatkuu nyt talven yli ja keväällä viimeistään palataan aiheeseen.

Antti