Törmäsin ajoneuvokulttuurin kannalta hienoon uutiseen, nimittäin Museovirasto myönsi keväällä 10700 euroa Ilves-merkkisen auton entisöintiin. Avustus oli kulkuvälineisiin liittyen suurin. Asia liittyy tiiviisti myös Citroën-merkkiin.

Ilves-autoa valmistettiin turkulaisen Autokoritehdas K. Nummelan toimesta ja auto valmistui vuonna 1952. Ilveksen tilasi Pentti H. Aaltio, joka omisti autonosien ja -tarvikkeiden, sittemmin myös autojen kauppaa käyneen Auran Auto Oy:n.  Auton rakentaminen kesti pitkään ja siitä tuli siten myös kallis, joten valmistusmäärä jäi yhteen.

Ilves_uutena.jpg
Ilves-auto uutena. (kuva CTA Service sivuilta)

Farmari-mallinen auto oli ilmeisen hyvä, koska sitä käytettiin päivittäin aina vuoteen 1965 saakka. Tekniikaltaan se perustui etuvetoiseen Citroën Traction Avant -malliin, josta oli lainattu moottori, vaihteisto ja etupyöränripustus. Myös vanteet, jäähdytin, polkimet ja ohjauslaitteet ovat Citroën-osia, samoin konepellit ja etulokasuojat on muokattu näistä.

Ilves_ja_aaltio.jpg
Herra Aaltio ylpeänä autonsa edessä. (kuva CTA Servicen sivuilta)

Tällaisen yksittäiskappaleena valmistetun auton entisöinnissä tarvitaan todellista käsityötaitoa. Tietysti tekniikka löytyy Citroën-osina, mutta esimerkiksi peltiosat pitää valmistaa käsityönä. Auton mittaristo vaikuttaa myös erikoiselta, osaako joku lukijamme tunnistaa mistä se on peräisin?

ilves_mittaristo.jpg
Mistähän autosta Ilveksen Jaeger-merkkinen mittaristo on peräisin?

Ilves-auton säilyttämisestä ja etenkin entisöinnistä iso peukku Turun Seudun Mobilisteille!

Mikko

Jutun avauskuva: Turun Seudun Mobilistien Instagram-tili.

Lisää kuvia ja lisätietoa:
Turun Seudun Mobilistit Ry
CTA Service