Blogimme suosituimpien juttujen kärjessä on vuodesta toiseen ollut Pitääkö pinta -niminen vertailu itsetehdyn auton vahauksen ja ammattilaisen tekemän kestopinnoitteen välillä. Lopputuloksena voitiin todeta, että kestopinnoitetun auton ylläpito on huomattavasti helpompaa. Mutta kuten jutussa silloin todettiin: “Kestopinnoite vaatii auton maalipinnalta täydellistä virheettömyyttä. Uudessa autossa tämä ei ole ongelma mutta käytetyssä autossa esikäsittely tehdään huolellisilla pohjatöillä myllyttämällä maalipinta.” Tämä myllyttäminen, eli maalipinnan koneellinen kiillottaminen, jäi silloin käsittelemättä joten tutustutaan aiheeseen nyt tarkemmin.

Tällä kertaa kohteena on uudehkon auton sijaan 15-vuotias auto, jonka maalipinta on pilattu väärin tehtyjen käsinpesujen seurauksena. Maalipinta on täysin naarmuuntunut ja menettänyt kiiltonsa, alkuperäinen tumman sininen metalliväri näyttääkin mattaväriltä. Liekö edellisellä omistajalla pesuämpärin pohjalla pyörinyt veden lisäksi myös hiekkaa?

Kuva puoliksi kiillotetusta nokkapellistä näyttää kuinka kauttaaltaan naarmuuntunut ja harmaantunut maalipinta oli.

Projekti aloitettiin kyselemällä tutuilta kokemuksia ja suosituksia luotettavista, maalipinnan kestopinnoituksia ja kiillottamisia tekevistä firmoista Varsinais-Suomen alueella. Nopeasti tätä kautta valikoitui Loimaan Autofiksaus, jossa käytiin autoa näyttämässä. Yhdessä todettiin lähtökohdan olevan haastavan ja tulevan vaatimaan paljon työvaiheita, yksi työpäivä ei todennäköisesti riittäisi hyvään lopputulokseen. Sain kuitenkin kiinteän hinnan, jonka puitteissa työ tullaan tekemään, ja hetken miettimisen jälkeen hyväksyin tarjouksen. Enää jännitti, mahtaako pilatusta maalipinnasta enää saada hienoa? Tarkoitus ei tietenkään ollut tehdä autosta näyttelytasoista, vaan kohentaa käyttöauton ulkonäköä poistamalla naarmujen tuoma harmaus.

Myllytyksessä on monta vaihetta

Kiillotustyö alkaa aina auton huolellisella pesemisellä kaikesta liasta. Tähän kuuluu esipesu,  piki- ja raudanpoisto ja tämän jälkeen vielä pesu pesuaineella ja sienellä jonka perään huolellinen kuivaus. Varsinaisen kiillotuksen ensimmäisessä vaiheessa tehdään naarmunpoisto sopivalla hionta-aineen ja laikan yhdistelmällä. Autojen maalipinnoissa on eroja, joten jokaiselle autolle täytyy etsiä oikea yhdistelmä. Kun maalipinnasta on poistettu naarmuja ns. leikkaavalla yhdistelmällä, täytyy pinta viimeistellä mahdollisten hologrammien eli hiontakoneen ajojälkien poistamiseksi.

Etuoven maalipinta peilaa jo täysin toisella tavalla.

Jos ensimmäinen vaihe on jouduttu tekemään erittäin leikkaavalla yhdistelmällä, saatetaan tarvita vielä yksi välivaihe ennen varsinaista viimeistelyä. Tällöin puhutaan useamman ajon 2-step tai 3-step -kiillotuksesta. Kun koko auto on myllytetty, maalipinta puhdistetaan huolellisesti hiontatahnan jäämistä rasvanpoistolla. Tämän auton kohdalla tarvittiin kolme työvaihetta ja vielä viimeistelyt. Yksi työpäivä ei riittänyt.

Auto oli päässyt aikas pahaks jo vaikka edellinen omistaja oli kehunut aina pesseensä käsin… Tää jouduttiin hiomaan 3stepillä + viimeistelyt ja pinnoitus. Ihan kaikkia syvimpiä ei lähdetty enää poistamaan kun tuli jo aikataulu pahasti vastaan.

Tero Pietiäinen, Loimaan Autofiksaus

Puhdistettu maalipinta vaatii aina myös suojauksen, tässä tapauksessa kestopinnoitteen. Tarjolla on jopa 48 – 60 kk kestolupauksella oleva Stardust PCS5, mutta budjettisyistä päädymme edulliseen PowerLock pinnoitteeseen jonka kestävyys on 6 – 12 kk. Tällä päästään talven yli ja keväällä voidaan miettiä jatkoa.

Huikea muutos

Lopputulos ylitti odotukset. Auto tuskin on ollut näin hieno kuin viimeksi uutena. Maalipinta on kuin peili ja tuntuu sormen alla täysin tasaiselta ja liukkaalta. Auton väri on vaihtunut harmahtavasta mustasta säihkyvän tumman siniseksi. Nyt siinä kiiltelee myös metallinhohtohiukkasia joita ei aikaisemmin pystynyt erottamaan. Yllätyksekseni myös ajovalot on myllytetty ja näyttävät paljon kirkkaammilta. Todellinen muodonmuutos siis!

Auton keula kokonaan myllytettynä.

Kannattiko näin iso panostus

Mutta kannattiko? Näin huonoon kuntoon päässeen maalipinnan kunnostaminen maksaa hyvin tehtynä noin 600 €. Aluksi hinta hirvitti, mutta kun ajattelee kaikki tarvittavat työvaiheet ja ajan, hinnan ymmärtää. Kannattaako silti näin ison rahamäärän käyttäminen vanhaan autoon? Tässä tapauksessa uskon, että auton arvo nousi siihen käytetyn summan verran. Nyt auton ulkoasu vastaa sen kohtuullista ajomäärää. Jos auton myisi, ei kauppa ainakaan kariutuisi maalipinnan heikkoon kuntoon. Ja vaikkei myyntiaikeita olekaan, tuo mielihyvää katsoa näin kiiltävää autoa. Etenkin, kun tämän auton omistaa nuori automies, jolle siisti auto on tärkeä juttu.

Mikko

Kuvat: Loimaan Autofiksaus

Valmis auto myllytettynä ja pinnoitettuna. Työ vaatii hyvät tilat ja valot.

Ja lopuksi tarinan opetus. Esipesu on auton puhdistuksen kannalta tärkein työvaihe, sillä voimme minimoida ajoneuvon naarmuuntumista käsinpesuvaiheessa. Esipesu on siis hyvä tehdä mahdollisimman perusteellisesti, jotta ajoneuvon pinnalta saadaan mahdollisimman paljon likaa ja hiekkaa pois!