Peltiautot olivat suosittuja 1960-luvulla, mutta niitä valmistettiin vielä 70-luvullakin. Ranskalaisen Joustran valmistamat Citroen CX:t ovat näistä hieno esimerkki.

Joustra-lelutehtaan perusti Guillaume Marx vuonna 1934. Nimi JOUSTRA tulee sanoista JOUets de STRAsbourg, eli suomeksi leluja Strasbourgista.

Joustra valmisti Citroën CX:stään todella monia versioita, mutta ensimmäinen näistä julkaistiin vuonna 1976. Kori on peltiä ja pohja muovia. Ensimmäisessä versiossa oli vauhtipyörämoottori, myöhemmät kulkivat sähkömoottorilla. Hienot yksityiskohdat on tehty silkkipainatuksella. Tämä leluauto on kooltaan aika iso, pituus on 32 cm ja mittakaava 1/12.

Kuvissa olevan punaisen siviiliauton ja metallisinisen poliisiauton lisäksi muina versioina on olemassa ainakin ambulanssi, poliisi ja ”trans-america”. Eräät näistä versioista ovat ”letkuohjattuja” mekaanisella vaijeriohjauksella ja paristokäyttöisellä ajolla, kuten kuvan punainen auto. Viimeinen versio tästä CX:stä valmistettiin vuonna 1980 ja se oli lentokenttäpalvelun auto.

Tämän peltiauton hintaan vaikuttaa paljon tietysti auton kunto, onko alkuperäinen laatikko tallessa ja mikä versio on kyseessä. Hinnat lähtevät ulkomaisissa nettikaupoissa noin 50 eurosta ja päättyvät useampaan sataan euroon.

Joustra valmisti tietysti CX:n lisäksi muitakin Citroën-malleja, mutta nämä ovat oma tarinansa. Joustran osti vuonna 1999 tunnettu ranskalainen muovimallivalmistaja, nimittäin Heller.

Mikko