Syksyllä 2018 Suomessa esitellään nykyisen Citroënin pakettiautomallistoon nelivetoinen versio. Uusi voimansiirron ratkaisu on suunniteltu Citroën Jumpy -malleihin ja on saatavana malliston M- ja XL koripituuksiin.

Ratkaisu on onnistuttu toteuttamaan erittäin kevyenä ja sen myötä vaikutus autojen hyötykantavuuteen on minimaalinen. Nelivetomallistossa on aina vakiona pohjapanssarointi sekä 20 mm maavaran korotus.
Tarvittaessa maasto-ominaisuuksia voidaan parantaa vielä lisää, sillä saatavilla on myös 60 mm maavaran korotus sekä takatasauspyörästön lukitus.

Nelivetoiset Citroën Jumpy –pakettiautot ovat etuvetoisten mallien lailla vähäpäästöisiä ja kulutustehokkaita pitäen ajoneuvon käyttökustannukset kohtuullisina. Vetotapa on valittavissa sähköisesti olosuhteiden mukaan.

9fde06eb02289ee8_org.jpg
Olosuhteiden salliessa autolla voidaan ajaa etuvetoisena, jolloin polttoaineen kulutus on pienempi ja neliveto on kytkettävissä päälle tarpeiden mukaan.

Neliveto toteutetaan yhteistyössä vuonna 1979 perustetun, autoalalla tunnetun nelivetoasiantuntijan, Dangelin kanssa. Yrityksellä on paitsi pitkäaikainen kokemus
nelivetotekniikasta, jo lähes 40-vuotinen yhteistyöhistoria Citroën- ja Peugeotmerkkien
sekä niiden valmistajan Groupe PSA:n kanssa. Aikaisemmin kerroimme C25 4×4 pakettiautosta.

Nelivetomallien hinnat tullaan julkaisemaan lokakuun ensimmäisellä puoliskolla ja
myyntiin mallit saadaan loppusyksystä.

Antti

Lähde ja kuvat: Auto-Bon Oy lehdistötiedote