Tänään oli se päivä kun Citroën 11A Faux Cabriolet lähti kohti Ranskaa ja huutokauppaa. Kävimme kuvaamassa auton vielä viimeisen kerran Suomen maaperällä.

Kuten aikaisemmin kirjoitimme, Suomen kauneimmaksi autoksi valittu ja maailmanlaajuisesti harvinainen Citroën 11A Faux Cabriolet huutokaupataan merkin satavuotisjuhlissa Ranskassa. Tänään, heinäkuun ensimmäinen päivä, lastattiin auto kuorma-auton kyytiin, jossa se matkaa huutokauppameklarin varastolle Pariisiin. Sieltä auto ajetaan La Ferté-Vidameen, jossa juhlat ja huutokauppa pidetään.

IMG_5235.JPG
Citroën 11A Faux Cabriolet ja Michael Cedercreutz

Michael Cedercreutz hankki auton asuessaan Ranskassa vuonna 1999, joten tänä vuonna tulee kuluneeksi 20-vuotta kun auto on ollut hänen omistuksessaan. Auton entisöinti kesti kaikkiaan noin 5-vuotta.

IMG_5225.JPG
Vielä hetki suomalaisilla tunnuksilla.

Haikein mielin auto siirtyi kuljetusliikkeen kuorma-auton uumeniin. Mielialaa ei ainakaan nostanut kuljetusliikkeen pihalla ollut moottoristaan palanut Citroën SM, joka konepelti pystyssä odotti väistämätöntä kohtaloaan.

Heinäkuun lopussa tiedämme missä Faux Cabrioletin tarina jatkuu. Toivotaan, että se menee sellaiselle omistajalle, joka myös käyttää sitä. Olisihan se sääli, jos näin kaunis auto päätyisi lukkojen taakse piiloon.

img_5242.jpg

Huutokauppasta vastaa Aguttes: https://www.aguttes.com/vente-citroen
Heidän sivuiltaan voi myöhemmin tarkistaa myös huutokaupan toteutuneet hinnat.

Antti

Kuvat: Antti Pitkänen