Automobile Citroën ry:n kesätapahtuma 2019 Centenaire de Gustavelund vietettiin 12. – 14.7.2019 Tuusulanjärven rannalla kokoushotelli Gustavelundissa. Tapahtuma huipentui Citroën 100 vuotta – paraatiajoon Helsingin rautatientorille Ranskan kansallispäivänä 14.7.2019.

Paikalle oli saapunut laaja kattaus autoja eri vuosikymmeniltä, aina Traction Avantista C5 Aircrossiin. Harrastetuimpina malleina tämän otannan perusteella on legendaarisen D-mallin lisäksi sen jälkeläiset CX ja XM. Näitä malleja oli mukavasti paikalla eri versioina.

IMG_5703.JPG
CX rivistöä Gustavelundin nurmikentällä
IMG_5684.JPG
Rivistö harvoin nähtyjä Citroën-malleja: DS19 Prefecture, ID19 Break ja GS X3.
IMG_5712.JPG
Traction Avant -malleja.
IMG_5711.JPG
Tapahtuman uusin Citroën, C5 Aircross
IMG_5687.JPG
Paikalla oli uudet DS7 ja DS3 Crossback -mallit. Taustalla CX Break.
img_5729
Luonnollisesti myös 2CV-mallit olivat runsaslukuisesti paikalla.

Citroën 100 vuotta – paraatiajo Ranskan kansallispäivänä

Sunnuntaina 14.7. Ranskan kansallispäivänä kokoontui Helsingin rautatientorille Citroënien lisäksi muita klassisia ranskalaismerkkejä. Tapahtuman järjestivät ranskalaisten automerkkien kerhot Automobile Citroen ry, Panhard Club Finlande, Club Peugeot ry, Club Renault de Finlande, Sportpug ry ja Suomen 2 CV Kilta.

img_5744
Autojen lisäksi paikalla oli paljon ihmisiä ihailemassa ranskalaiskaunottaria.
img_5738
Keltainen DS19 oli paraatin yksi väripilkuista.

 

Antti

Kuvat: Antti Pitkänen