Xantia V6 Activa on merkin osoitus kaikesta siitä osaamisesta, mitä 1990-luvun loppupuolella oli mahdollista sarjatuotantoautoon suunnitella. Prefacelift-mallisarjan V6 Activat ovat Euroopassakin erittäin harvinaisia ja niiden hintataso on nousussa.

Auto on ollut samalla omistajalla Suomessa 15 vuotta ja se on tuotu vuonna 2007 Saksasta 145 tkm ajettuna. Nyt mittarissa on kohtuulliset 210 tkm. Auto on teknisesti hyvässä kunnossa ja se on katsastettu 23.5. huomautuksetta. Jousitus ja kallistuksenesto toimii, hydrauliikassa ei ole ohivuotoa. Iso jakopäähuolto on teetetty hiljattain, tässä on vaihdettu jakoremmi, kiristimet, vesipumppu, laturinhihna ja jäähdytysnesteet. Renkaat ovat vähän ajetut, samalla on kunnostettu alkuperäiset alumiinivanteet. Myös pakoputkisto on uusittu 2020. Varaaja- ja jousipalloissa on täyttöventtiilit.

Tämä yksilö on valmistettu huhtikuun lopulla 1997 ja on yksi viimeisistä 1370 kappaletta valmistetuista Phase1-malleista.

Ulkoa auto ei ole täysin virheetön, mutta se on ryhdikäs ja yleisilmeeltään siisti. Ilmastointi vaatii täytön. Autossa on myös lohkolämmitin ja Webasto, mutta sitä ei ole tarvittu vuosiin, koska auto on ollut vain kesäkäytössä yli 10 vuotta.


Päivitys 22.6.2022: Auto on myyty. Harvinainen automalli herätti kiinnostusta laajemminkin ja tällä kertaa ostaja löytyi Suomen ulkopuolelta.


Lisää Xantia Activasta tässä blogissa:
Xantia Activa
Xantia Activa edelleen hirvenväistötestin ykkönen