L’Aventure Citroën tarjoaa mahdollisuuden tarkistaa oman ajoneuvonsa alkuperäisyyden lähettämällä auton tiedot ja kuvat heidän maksulliseen palveluunsa. Mon Ami Citroën tarjoaa Suomen maahantuontitiedot kaikille harrastajille ilmaiseksi.

Citroënin tarjoama sertificaatti on hyödyllinen varsinkin silloin kun olet myymässä tai ostamassa arvokasta klassikkoautoa. Toisaalta moni harrastaja on ylipäätään kiinnostunut autonsa historiasta ja kaikki autoon liittyvät asiakirjat, kuvat ja tarinat täydentävät kokonaisuutta.

L’Aventure Citroën tarjoaa tällä hetkellä seuraavia palveluja*:

  • Valmistustodistus (40€) on dokumentti, joka kertoo missä ja milloin autosi on valmistettu
  • Keräilyajoneuvon päivämäärätodistus (75 €), jolla hankitaan carte grise (rekisteritodistus), jossa on maininta ”keräilyauto” Ranskassa
  • Vaatimustenmukaisuustodistus (220€), jolla hankitaan ”normaali” carte grise (rekisteritodistus) Ranskassa: soveltuu maahantuotujen ajoneuvojen rekisteröintiin tai normaalin rekisteritodistuksen korjaamiseen (liikenteestä poisto, paikkojen lukumäärä jne.)
  • Kopio RTI raportista (Isolated Title Acceptance Report) Ranskan katsastusviranomaiselle (DREAL)
  • Ajoneuvon laskun tai tuotantolomakkeen skannaus (saatavuuden mukaan)
  • Osittainen vaatimustenmukaisuustodistus (saatavuuden mukaan)

Lisätietoja: https://laventure-association.com/attestations-documents/
*palvelun sisältö saattaa muuttua, joten oheinen lista pätee vain tämän jutun kirjoittamishetkellä.

Suomiautojen tiedot

Suomen osalta harrastajilla on myös toinen vaihtoehto, sillä Citroën henkilö- ja hyötyajoneuvojen toimituksista on säästynyt melko kattava kirjanpito.

Kirjanpidosta selviää auton maahantulopäivä, sarja- ja moottorin numero, ulkoväri sekä myyntipäivä ensimmäiselle omistajalle tai jälleenmyyjälle Suomessa. Joissain tapauksissa listalta löytyy myös auton ensimmäinen rekisteritunnus.

Citroën-aiheisten dokumenttien lisäksi arkistosta löytyy muun muassa Borgwardiin, Adleriin, Steyriin, Studebakeriin, Bussingiin ja Skodaan liittyvää materiaalia. Aineistoa on vuodesta 1934 lähtien.

Klassikot 2/2022

Citroënia koskevat tiedot kattavat vuodet 1934 – 1980, sekä osittain myös 1980 -luvun.

Saat tiedot ilmaiseksi oheisella kaavakkeella.
Lähetä meille autosi:

  • malli
  • vuosimalli
  • sarjanumero

Jos lomake ei toimi, voit lähettää tiedot myös osoitteeseen monamicitroen@gmail.com.

Antti

Kuvat: Antti Pitkänen ja Kari Mattila