Traficom vastaa Suomen autokannan tilastoinnista. Suomen autokanta on vuoden 2021 tilaston mukaan noin 2,7 miljoonaa autoa. Tilaston mukaan liikennekäytössä olevia Citroën -merkkisiä autoja oli vuoden 2021 lopussa noin 60 tuhatta kappaletta, mikä antaa Citroënin osuudeksi autokannastamme 2,15%. Tilastoista käy ilmi myös eri automerkkien ja -mallien kotikunnat sekä eri automerkkien suhteelliset osuudet kunkin kunnan autokannasta. Tilastojen perusteella Suomen ”Citroën-valtaisin” kunta on Raahe.

Helsingin Sanomat on julkaissut Traficomin tilastoihin perustuvan sivuston, josta voi tarkistaa automerkkien markkinosuuden kussakin Suomen kunnassa. Selvitimme tuon avulla Suomen Citroën-valtaisimman kunnan ja se on Raahe, jossa Citroën -merkkisten (632) autojen osuus kunnan autokannasta on 4,88 prosenttia. Käytännössä siis lähes joka kahdeskymmenes auto Raahessa on Citroën-merkkinen. Merkin keskimääräinen osuus autokannasta on hieman yli kahden prosentin luokkaa (2,15%), joten Raahessa on autokantaan suhteutettuna yli kaksi kertaa enemmän Citroën autoja, kuin Suomessa keskimäärin. Kymmenen kärkijoukkoon mahtuu myös Raahen naapurikunnat, Pyhäjoki (4,21%), Siikajoki, (3,60%), Vieremä (3,29%) ja Hailuoto (3,09%). Pohjois-Pohjanmaata voitaneenkin kutsua Suomen ”Citikka maakunnaksi”. Pohjois-Pohjanmaalta hieman idemmäksi liikuttaessa löytyy peräti kakkostilalle yltänyt Sonkajärvi noin neljän ja puolen prosentin osuudellaan. (4,51%). Viidettä tilaa pitää hallussaan Iisalmi (3,53%).

Citroënin osuus kunnan/kaupungin autokannasta

Selvästi keskimääräistä enemmän Citroën-autoja löytyy noin kymmenestä kunnasta, joista suorastaan hämmästyttävän suuri osa sijoittuu akselin Iisalmi-Raahe-Oulu läheisyyteen. Tätä ilmiötä selittänee luotetut ja pitkäaikaiset paikalliset Citroën-jälleenmyyjät.

Etelä-Suomen suurissa kaupungeissa Citroënin osuus autokannasta noudattelee koko Suomen keskiarvoa eli liikutaan noin kahden prosentin tuntumassa. Poikkeuksen tekevät Turku (2,77%) ja Tampere (2,52%), joissa molemmissa päästään yli kahden ja puolen prosentin osuuteen.

Uudellamaalla erottuu ainoana yli kolmen prosentin osuudellaan Vihti, jossa niin ikään on tunnetusti pitkään ollut erinomainen Citroën-jälleenmyyjä. Tilastoja tutkimalla paljastuu hyvin selvästi se tunnettu tosiasia, että automerkkien markkinaosuudet on voimakkaasti riippuvainen jälleenmyyjäverkosta ja sen tehokkuudesta.

2000-luvun alkuvuosina lanseeratut ”C-mallit” ovat kaikki myyneet hyvin ja autoja on paljon liikenteessä

Yleisin Citroën -malli Suomessa on C3, joita on liikennekäytössä yli 12 tuhatta yksilä (12 587). Toiseksi yleisin malli on C5 (11 208 kpl) ja kolmantena C4 (9 732 kpl.) Jos C4:n lukuihin lasketaan koko C4-malliperhe eli myös tila-auto C4 Picassot ja C4 Cactus, nousee C4 ykköseksi yltäen yli neljääntoista tuhanteen kappaleeseen (14 194). Käytännössä tällä tavalla laskien lähes joka neljäs Suomen teillä liikkuva Citroën on C4-mallinen.

Vesa

Lähteet: Traficom, Helsingin Sanomat

Linkki Helsingin Sanomien artikkeliin tästä