Tasavallan presidentti ja rouva Urho Kekkonen olivat virallisella vierailulla Ranskassa presidentti Charles de Gaullen kutsumana 24.10.-4.11. 1962.

Tämä matka oli ensimmäinen Suomen valtion päämiehen  virallinen vierailu Ranskaan ja oli myös siinä mielessä merkittävä, että lähes kaksi viikkoa kestäneen vierailunsa aikana presidentti Kekkonen vihki Pariisin seitsemännessä kaupunginosassa Invalidiaukion vierestä, Quai d’Orsayn ja rue Fabert’in kulmassa sijaitsevan puiston Suomi-aukioksi.

Presidentti Kekkosen sanoin:

Nous voilà donc, la Finlande et Paris, unis pour toujours.

Tämä paikka kertoo kaikille pariisilaisille ja kaikille Pariisiin tuleville ystävyydestä, joka yhdistää kansaamme tähän kaupunkiin, ystävyydestä, jolla on suuri menneisyys, mutta jolla tulee olemaan vielä suurempi tulevaisuus. … Se työ, joka tullaan tekemään tämän paikan äärellä kohoavassa Suomen suurlähetystössä, tullaan tekemään Suomen ja Ranskan ystävyyden hengessä, pysyvänä pyrkimyksenä kehittää ja syventää maidemme välisiä ystävyyssuhteita.

ukk_002

Ja koska oltiin Ranskassa oli selvää ettei valtion päämiesten kuljettamiseen riittänyt tavanomaisuus vaan käytössä oli Chapron-koritehtaan valmistama avokorinen Citroën tunnuksella 1 PR 75. Tunnuksella 2 PR 75 oleva auto oli muuten samankaltainen mutta se oli umpikorinen. Saattueen muina autoina oli Citroën D ”prefecture-mallit”, joita myytiin vain valtion virkamiehille. Auton tunnistaa kokomustasta värityksestä.

Tämän vierailun perusteella Presidentti Kekkonen olisi myös halunnut samanlaisen virka-auton itselleen. Citroën ei kuitenkaan ollut halukas valmistamaan ”President-limousine”-mallia vieraanvallan edustajalle Paavo Hyökin (Korpivaara Oy) yrityksistä huolimatta. Kekkosen oli siis tyydyttävä jatkossakin Cadillac Fleetwood 75 Imperial Limousinen kyytiin.

Antti

Kuvat: Korpivaara Oy, Antti Pitkäsen arkisto

Päivitetty 11.01.2017: merkitty Kekkosen lainaus ja lisätty tieto Kekkosen autohankinnasta