Arabian niemimaalla ajettiin joulukuussa 1981 autokilpailu, jossa radalla nähtiin yhtä aikaa 16 kappaletta Citroen CX:iä!

Tämä Dubain ensimmäinen moottoriurheilutapahtuma järjestettiin Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien perustamisen 10-vuotisjuhlan kunniaksi. Sen rahoitti paikallinen autokerho ja käytännön toimet hoiti englantilainen yritys. Dubaissa ei ollut kilparataa, varikkoa tai edes sopivia kilpa-autoja mutta suuri budjetti mahdollisti kansainvälinen festivaalin järjestämisen.

Tapahtumaa varten laivattiin paikalle valtavasti urheilu- ja kilpa-autoja klassikoista aivan viimeisimpiin F1 -autoihin. Nämä ajoivat paraati- ja näytösajoja. Mikä erikoisinta, kilpakalustoksi oli hankittu 16 kpl tuliteriä CX 2400 GTi -malleja! Autovalinnan takana oli liikemies Abdul Wahab Galadari, kilpailukeskuksena toimivan valtavan Hyatt Regency hotellin omistaja. Sama mies oli myös paikallinen Citroën-maahantuoja.

Kaikki CX GTi:t olivat keskenään identtisiä, väriltään valkoisia ja koristeltu vauhtiviivoin. Autot oli tietysti varustettu säännöt täyttävin turvakaarin ja penkein. Paikallista jälleenmyyjää oli autojen huollossa tukemassa mekaanikkoja tehtaan kilpatallista.

Kolmipäiväisen tapahtuman kaksi ensimmäistä päivää oli varattu harjoituksille. Varsinainen kilpailupäivä avattiin paraatilla, johon osallistui sekalaista liikkuvaa kalustoa. Paikalla kerrotaan olleen 40.000 katsojaa, joten tyhjille katsomoille ei show pyörinyt.

Citroen CX Celebrity Race

Ensimmäinen kilpailulähtö oli ”Citroen CX Celebrity Race”. Kuuluisuuksia kisassa todella riitti, tunnetuimpina legendaariset mestarit Stirling Moss, Carroll Shelby ja Sir Jack Brabham! Näin jälkeenpäin ajatellen on uskomatonta, että nämä miehet olisivat ajaneet CX GTillä kilpaa. Lähtöluettelo tuntee myös erään Keke Rosbergin Ruotsista.

Kilpalähdön alussa tapahtuu kolari, jonka seurauksena aika-ajojen parhaat joutuivat jättämään leikin kesken. Kilpailun kerrottiin olleen rajua, keskustelua aiheuttivat esimerkiksi David Kennedyn ohitukset, mies osasi hyödyntää kaasunestejousituksen parhaat puolet ja suoritti nopeita ohituksia surutta kanttareiden päältä oikaisten ja hiekka pöllyten.

Voittajaksi selviytyi lopulta Bruno Giacomelli keskinopeudella 94,7 km/h. Toiseksi ajoi Marc Surer ja kolmanneksi David Kennedy, jolle kirjattiin nopein kierrosaika 1 min 34 sek keskinopeudella 99,75 km/h.
Kolmen nopeimman takana kävivät omaa kisaansa vanhemmat formula-kuskit, järjestys oli lopulta Innes Ireland, John Fitzpatrick, Dan Gurney, Derek Bell and Richard Attwood.

Hiukan epäselväksi on jäänyt, ketkä lähtöluettelon mainitsemista miehistä lopulta ajoivat. En siis varmaksi tiedä, ajoiko esimerkiksi Keke, vai sijoittuiko hän vain 9. sijaa huonommin.

dubai_1981_cx_2

Muut lähdöt

Ohjelmistossa oli seuraavaksi ”The Pace Petroleum Aston Martin Trophy” ja radalla mittaamattoman arvokkaita 1940-60 -lukuisia Aston Martin -kilpa-autoja. Nämäkin oli siis rahdattu paikalle Isosta-Britanniasta!
Jännitävän lähdön jälkeen seurasi uudempia kilpa-autoja luokassa ”The Production Saloon car race”. Kyseessä oli Brittien kansallisen luokan kovia kilpureita, kuten Ford 3.0 Capri, Triumph Dolomite, Vauxhall Magnum ja VW Golf GTi. Heti lähdössä tapahtui kolmen auton kolari, joten tapahtumia riitti, voittajaksi ajoi Tom Walkinshaw Mazda RX7:llaan. Mielenkiintoista on verrata näiden viritettyjen kilpureiden rata-aikoja Citroen CX:ien nopeimpaan, tässä lähdössä voittaneen Tomin aika oli 1min 21 sek (117 km/h) ratarenkain.

Ohjelma jatkui, nyt oli vuorossa ”The Marlboro Cup sportscar race”. Kyseessä olivat Le Mans -autojen näköiset katetut formulat. Kisan voitti Gerry Marshall ajokkinaan Marsh Plant Lola T70 MKIIIB. Nopein aika tässä luokassa oli 1 min 14 sek.

Huollolla oli kiirettä saada parsittua kaikki CX:t kasaan, sillä viimeinen kilpalähtö ajettiin taas isoilla kissoilla. Nyt ratissa oli pääasiassa paikallisia virkamiehiä ja armeijan korkeaa henkilöstöä. Kisan voitti kapteeni Alan Skennerton.

Muutama kuljettaja koitti vielä saada nimiinsä rataennätystä, josta oli luvassa sievoinen kasa käteistä. Voiton vei John Watson hiilikuituisella McLaren MP4-1 -formulalla, aikakin on kuin toiselta planeetalta, 64.4 sekuntia ja lähes 150 km/h keskinopeus!

Päivän päätteeksi kaikki osallistujat kiersivät rataa paraatimuodossa. Osallistujat kuvailivat kilpailua fantastiseksi kokemukseksi. Varmasti se sitä olikin ja luksusta piisasi joka muodossa.

Valitettavasti löytämäni lähteet eivät kerro mitä CX:ille tapahtui tapahtuman jälkeen.

Mikko

Tämä on lyhennelmä Automobile Citroen ry:n kerholehdessä 2011 julkaistusta jutusta.
Kuvat: Citroen Communication