Autovalmistajat harvemmin suosittelevat öljynvaihtoja automaattivaihteistojen osalta mutta kokemus on osoittanut, että se kannattaa.

Mainettaan paremman AL4 laatikon jälkeen Citroën siirtyi käyttämään japanilaista Aisin Warner AWTF-80 SC automaattia, joka on kuusivaihteinen ja suunniteltu mahtumaan poikittain olevan koneen jatkoksi. PSA:n lisäksi samaa vaihteistoa käyttää mm. BMW (i8), Ford, Volvo ja Opel.

Vaikka öljynvaihtoa ei ole PSA:n osalta aiheelliseksi nähtykään määritellä, on automaattivaihteiston toiminnan kannalta järkevää tehdä se ennen kuin ongelmat alkavat. Likaisilla öljyillä alkavat vaihteen vaihdot pitkittyä, muuttua teräviksi ja pahimmassa tapauksessa koko laatikko voi rikkoutua. Jotain vihiä voi öljyjen vaihtovälistä ottaa Volvon ohjeesta, joka on samalle vaihteistolle 80 tkm / 4 vuotta mutta osa on sitä mieltä, että jopa 50 tkm vaihtoväli on perusteltu. Kilometrejä merkityksellisempää lienee kuitenkin ajosuoritteen tapa, jolla kilometrit on ajettu. Pätkäajo on tässäkin tapauksessa kuluttavampaa.

Citroën C5 HDi163 automaatilla oli ajettu noin 77 tkm ja se on noin viisi vuotta vanha kun automaattivaihteiston öljyt vaihdettiin ensimmäistä kertaa. Vaihteisto ei vielä oireillut mutta koska tiedossa oli että autolla on ajettu lyhyttä matkaa kannatti vaihto teettää.

Vaihteistoöljyjen vaihdossa kannattaa muistaa, että laskemalla öljyt normaalisti pois, vain osa öljystä vaihtuu. Riippuen vaihteiston tyypistä, saattaa jopa puolet öljytilavuudesta jäädä turbiiniin. Tähän löytyy ratkaisu huuhteluöljynvaihdosta, jota monet hyvin varustetut korjaamot tarjoavat. Siinä vaihteiston öljypiiriin kytketään laitteisto, joka ensin kierrättää vaihteistossa puhdistusainetta*, jonka jälkeen se vaihtaa öljyt huuhteluperiaatteella uusiin. Näin sekä lika, että teoriassa kaikki öljy tulee kerralla vaihdetuksi. Öljynvaihdon jälkeen vaihteistolle ”kerrotaan” öljynvaihdosta ja se sopeutetaan. Pois tullut öljy oli todella mustaa ja vaihteiston käytös muuttui entistä paremmaksi toimenpiteen jälkeen.

Koska PSA:n käyttämissä vaihteistoissa vesikiertoinen öljynlauhdutin on suoraan kiinni vaihteistossa, ei kaikissa korjaamoissa vaihto onnistu. Kyseiset adapterit löytyvät tällä hetkellä ainakin Citikkahuolto Julkuselta sekä Automecasta.

Käytetty laitteisto: TopAuto ATF Speed 1000
Puhdistusaine*: Liqui Moly Automatic getriebe reiniger
Vaihdettu öljy: Total Fluidmatic MV

Antti