Sain kännykkääni kuvia juuri maahan saapuneesta, todella harvinaisesta Citikasta. Omistajan luvalla laitan heti muutamia kuvia blogin lukijoille.

Kyseessä on todellinen löytö ja maailmanluokan harvinaisuus: valmistuksen alkupään GS Break malli, ”puoliautomaatti” -vaihteistolla ja täysin alkuperäinen, entisöimätön auto,  jolla on ajettu vain 34 tkm! Täysin uskomatonta!

GS Break -malleja on Suomessa säilynyt vain muutamia, joten tämä yksilö on todella tervetullut rikastuttamaan Suomen muutenkin vähäistä GS kantaa. Auton tekee todella harvinaiseksi sen vaihteisto, Convertisseur, jota myöhemmin kutsutaan nimellä C-Matic. Siinä tavallinen kytkin on korvattu turbiinilla, joka tekee kytkinpolkimen tarpeettomaksi. Pitää tunnustaa, etten koskaan tiennyt että vaihteistoa sai myös farmari-malliseen GS:ään…

Pienet kilometrit näkyvät selvästi esimerkiksi ehjässä verhoilussa, takapenkin selkänojakin näyttävää kuvan mukaan olevan aivan ehjä, eikä auringon polttama.

Kokonaisuuden kruunaa vaaleankeltainen väri, joka mielestäni on ollut yksi kauneimmista joita GS:ään on saanut. Olettaisin kuvien mukaan värin olevan AC321 ”Jaune Primevère”, jota sai vain vuosina 1971-72. Valitettavasti tämän väriset autot olivat todella kovia ruostumaan, joten lieneekö keltaisia autoja säästynyt montaakaan (yhtäkään) Suomessa?

7157_NB_20803_71.jpg
Citroën GS Break (tässä tehtaan mainoskuvassa myöhempi facelift-malli)

Palaamme varmasti blogijutun merkeissä tähän autoon myöhemmin! Auto on tunnetulla harrastajalla, joten uskoisin että se näkyy myös ensi kesän Automobile Citroën ry:n tapahtumissa.

Mikko